Conducerea spitalului din Botosani unde a murit Alexandra, a pedepsit personalul medical aflat de garda in noaptea fatidica: asistenta a pierdut 10% din salariu timp de trei luni iar doctoritei i s-a desfacut contractul de munca

news

La patru luni de la moartea Alexandrei Ivanov in Maternitatea din Botosani, personalul medical aflat de garda in acea noapte a fost pedepsit: asistenta a pierdut 10% din salariu timp de trei luni, iar medicului Mariana Pitrop i s-a desfacut contractul individual de munca, potrivit stiri.botosani.

„Dupa cum stiti, la nivelul Comisiei de Disciplina a Spitalului a fost demarata o ancheta legata de decesul Alexandrei Ivanov la Maternitatea din Botosani. A fost anchetat personalul medical care a desfasurat activitatea medicala in data de 18 august 2023. Saptamana trecuta ne-a fost adus la cunostinta raportul intocmit de Comisia de Disciplina a Spitalului Judetean, iar in urma raportului comisiei de ancheta s-au facut propuneri pentru cele trei persoane: infirmiera, asistenta si medicul de garda. In ceea ce priveste asistenta s-a luat o masura de sanctionare cu diminuarea salariului pe o perioada de trei luni, iar in ceea ce o priveste pe doamna doctor aflata de garda pe 18 august s-a hotarat sa i se desfaca contractul individual de munca, incepand cu data de 1 decembrie”, a declarat dr. Monica Adascalitei, managerul Spitalului Judetean „Mavromati” din Botosani.

Fata de infirmiera care era de garda in acea noapte inca nu s-au luat masuri din punct de vedere administrativ.

Medicul Mariana Pitrop poate contesta decizia Comisiei si a Spitalului Judetean „Mavromati”.

Masurile fata de cele doua au fost luate dupa ce comisia a stabilit ca acestea nu au respectat procedurile prevazute in regulamentul intern, in fisa postului si protocoalele.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: