„Nu te poti conecta la Facebook sub apa”. Motivul pentru care SUBMARINELE nu mai au tineri la bord

life

Marina Regala Britanica nu mai reuseste sa recruteze marinari pentru submarine dintr-un motiv cat se poate de hilar. Tinerii invoca faptul ca atunci cand sunt in larg, sub apa, nu se pot conecta la Facebook, fiind astfel mult prea izolati de restul lumii.

Chiar si 90 de zile petrec marinarii de pe submarine in adancul marii, iar tinerii de astazi sunt tot mai putin dispusi la un astfel de efort. „Generatia social-media”, cum o numesc recrutorii, isi doreste joburi mai usoare si un echilibru intre viata profesionala si cea sociala. Asa se face ca reprezentantii Marinei Regale se straduiesc din rasputeri pentru a ademeni tinerii insa fara rezultate.

Nick Chaffey, consultant in probleme de aparare, a declarat pentru The Sunday Telegraph ca societatea s-a transformat in ultimele decenii mai repede decat ne-am imaginat. Cat ii priveste pe marinarii de pe submarine, problema cea mare a lor este ca sunt blocati o buna bucata de vreme sub mare, fara niciun contact cu realitatea. „Faptul ca esti deconectat de la internet si de la Twitter este o bariera importanta in calea recrutarii de noi militari”, sustine Chaffey.

Acesta este de parere ca tinerii asteapta in ziua de astazi mult mai mult de la angajatorii lor. De aceea ajung sa isi schimbe tot mai des locul de munca, pana cand ajung sa obtina un echilibru in viata lor. Asa se face ca armata, marina, aviatia pierd de la an la an tot mai multi angajati, iar altii noi nu reusesc sa aduca in schimb, in ciuda campaniilor in media care se investesc o multime de bani. Generatia tanara nu mai este de acord sa faca o chimbare atat de radicala, astfel incat tinerii sa ajunga sa stea chiar si un an de zile departe de familie, de prieteni, de distractie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: