Conferinta cu populistii Orban si Nigel Farage la Bruxelles, anulata de gazda evenimentului. Reactii furioase: „Criza pentru libertatea de exprimare si exprimarea politica pentru intreaga Europa”

externe

viktor orban

Concert Noble, un spatiu de evenimente de lux situat in inima Cartierului European de la Bruxelles, a anuntat ca nu va mai gazdui conferinta NatCon programata pentru marti si miercuri.

Printre cei care urmau sa participe se numara premierul ungar Viktor Orban, fostul ministru britanic de interne Suella Braverman, fostul lider al UKIP Nigel Farage si politicianul francez Eric Zemmour.

MCC Brussels, un grup de reflectie sustinut de guvernul ungar si organizator partial al evenimentului, a declarat ca in prezent se cauta un loc alternativ. Frank Furedi, directorul executiv al MCC Bruxelles, a denuntat decizia proprietarilor locului de desfasurare a evenimentului de a anula evenimentul.

„Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile nu reprezinta nimic mai putin decat o criza pentru libertatea de exprimare si exprimarea politica pentru intreaga Europa”, a declarat Furedi.

„Este o tragedie absoluta faptul ca politica de anulare a aparut la Bruxelles, chiar in inima Uniunii Europene. Toata lumea, indiferent de afilierea politica, ar trebui sa fie ingrijorata de ceea ce se intampla aici”, a mai spus el.

„Batalia pentru libertatea de exprimare are loc acum, iar toti oamenii de buna credinta ar trebui sa fie pregatiti sa lupte pentru drepturile noastre la libera gandire si exprimare. Trebuie sa spunem lumii ca au incercat sa ne anuleze conferinta de la Bruxelles, dar libertatea va invinge”, a declarat Furedi.

Brussels Times a relatat ca grupurile antifasciste au cerut gazdei evenimentului sa se razgandeasca si ca planuiau sa protesteze impotriva evenimentului.

NatCon a aparut in ultimii ani ca un jucator in circuitul international al grupurilor de reflectie si are un puternic accent transatlantic. Intalnirea de saptamana viitoare de la Bruxelles ar fi trebuit sa fie cel de-al noualea eveniment al NatCon, o alta conferinta fiind programata sa aiba loc la Washington in aceasta vara.

Printre participantii anteriori se numara personalitati precum guvernatorul statului Florida, Ron de Santis, si senatorul american Josh Hawley.

Conferinta este organizata de Fundatia Edmund Burke, un think tank cu sediul la Washington, infiintat in 2019 cu scopul de a promova ideologia conservatoare.

Tema conferintei de la Bruxelles este „Pastrarea statului-natiune in Europa”, participantii urmand sa discute despre ceea ce considera a fi „provocarile” la adresa suveranitatii nationale reprezentate de Uniunea Europeana, in special in contextul viitoarelor alegeri europene din aceasta vara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: