Confirmare ca Dragnea il pune pe Toni Grebla la Ministerul Justitiei. Maine il trimite in fata CCR sa-i scape pielea

politica

Surse citate de jurnalistul Ionel Stoica anunta ca Guvernul va fi reprezentat, miercuri, in fata CCR de catre secretarul general al Guvernului, Toni Grebla. Premierul Viorica Dancila a sesizat recent CCR cu privirela  existenta unui posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), privind formarea completelor de 5 judecatori.

„Pe surse: Toni Grebla o sa reprezinte maine Guvernul in sedinta de la Curtea Constitutionala in care se discuta despre completurile de 5 judecatori.

Este vorba de una din multiplele manevre ale lui Liviu Dragnea de a scapa de sentinta de 3 ani si 6 luni.exe”, a explicat Ionel Stoica.

Intrebat, marti, de jurnalisti daca va reprezenta Guvernul in fata CCR, Tudorel Toader a refuzat sa raspunda.

CCR dezbate miercuri cererea Guvernului de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte.

In data de 2 octombrie 2018, Curtea Constitutionala a fost sesizata de catre prim-ministru cu o „cerere de solutionare a unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, determinat de refuzul explicit al acestei din urma autoritati publice de a aplica o lege adoptata de Parlament, si substituirea in acest mod, implicit, autoritatii legiuitoare”, preciza CCR, intr-un comunicat de presa.

Dragnea a vorbit in mod repetat despre acest subiect.

„Am auzit ca exista aceasta intentie, nu stiu cand si daca o vor face, dar cred ca este un demers firesc pe care il face Guvernul (sesizarea CCR – n.red.) . O sa vedem daca se intampla. Nu stiu pe ce merg, ca nu am vazut, poate merg pe conflict intre Parlament si ICCJ, nu stiu. Am auzit doar ca se intentioneaza aceasta actiune”, spunea Dragnea.

Comentarii: