Conflict dramatic in USR, partidul este la un pas de sciziune. Dacian Ciolos este una dintre cauzele disensiunilor

politica

Deputatul USR Cristian Ghinea dezvaluie un nou conflict din cadrul acestui partid. El spune ca Nicusor Dan a amenintat cu demisia din functia de presedinte al USR daca partidul se va pronunta impotriva schimbarii Constitutiei in cazul definirii familiei.

„A fost o sedinta lunga a noului Birou National, de 10 ore. Spre final s-a discutat destul de mult propunerea lui Catalin Drula: USR ca partid sa se pozitioneze impotriva schimbarii Constitutiei. Se contura o majoritate clara pentru sustinerea propunerii. Moment in care Nicusor Dan a amenintat ca isi da demisia, daca partidul se va pozitiona. Mai multi membri au cedat, din pacate, acestui santaj.

L-am anuntat atunci pe Nicusor Dan ca, daca nu avem o decizie, e momentul sa isi asume personal acest lucru si ca eu m-am saturat sa raspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului si nu le asuma personal. Emotia produsa de anuntul sau a facut sa se voteze pentru amanare. Deci s-a amanat prin vot (m-am opus si amanarii) pentru miercuri”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

In plus, acesta a reclamat faptul ca este „certat in BN si la grupul parlamentar” pentru ca face parte si din Romania 100, platforma initiata de fostul premier Dacian Ciolos, punctand, printre altele, faptul ca „Nicusor Dan a facut ca Dacian Ciolos sa nu vina la noi”.

„Au intrat toti in Parlament defiland cu Ciolos, dar acum se pare ca ar trebui sa cer voie de la Oana Bazgan sau Cosette Chichirau sa ma asociez cu Dacian Ciolos. E amuzant si tragic in acelasi timp. Din interior arata si mai ciudat.

Congresul USR ne-a dat un mandat clar pentru o conducere colectiva. Nicusar Dan crede altfel. Congresul ne-a dat un mandat clar – toti membrii Romania 100 care au candidat au intrat in BN al USR – pentru ca cele doua forte reformiste sa mearga impreuna. Acest mandat este acum ridiculizat de Nicusor Dan si de garda sa pretoriana.

Democratia interna e acceptata cat vrea Nicusor Dan, care fie schimba regulile, fie muta atributii daca nu iese bine la vot, fie ameninta cu demisia. Not fun totusi”, a mai spus Cristian Ghinea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: