Conflict dur la varful USR. O senatoare USR il acuza pe un deputat USR de „abuz” si „cenzura”

politica

A izbucnit un nou conflict in USR, chiar la varf. Senatoarea USR Florina Presada il acuza pe deputatul Claudiu Nasui, presedintele filialei Bucuresti, ca a exclus-o abuzic dintr-un grup intern de discutii dupa ce i-a criticat pe cei din fruntea filialei. „Sunt lucruri care trebuie sa inceteze. Chiar daca avem opinii diferite, suntem toti USR iar angajamentul nostru comun este sa va reprezentam in spiritul democratiei”, spune Presada.

„Sunt parlamentarul USR de Bucuresti cu cele mai multe luari de cuvant in plen, al doilea cel mai activ senator din Romania. In ciuda tuturor piedicilor PSD, am reusit. Pretuiesc libertatea de exprimare chiar si atunci cand nu sunt de acord cu toate punctele de vedere aduse intr-o discutie. Cred in dialog si valoarea schimbului de idei, cred ca si critica ne e utila. Este ceea ce deosebeste democratia de alte regimuri: pluralitatea ideilor, a opiniilor si a vocilor.

Asta seara, Claudiu Nasui, presedintele filialei Bucuresti, prin moderatorii grupului de facebook al filialei USR Bucuresti, a girat un abuz. In urma unei postari critice la adresa echipei de moderatori si a actualei majoritati din Biroul Municipal, echipa pusa cu mana de presedintele Nasui, mi-a fost luat dreptul de a mai posta sau comenta pe grupul filialei. Mi s-a spus ca postarea mea e considerata spam.

Nu am intrat in politica pentru a fi partizana unei grupari sau alteia din partid. Am intrat in politica pentru ca vreau sa facem politica altfel, una ghidata de valori si principii, nu de apartenenta la o gasca. Nu de putine ori am fost in dezacord cu cei din conducerea filialei sau a USR, dar am putut sa imi sustin mereu punctul de vedere.

Asta seara nu am putut sa fac asta.

Sunt lucruri care trebuie sa inceteze. Chiar daca avem opinii diferite, suntem toti USR iar angajamentul nostru comun este sa va reprezentam in spiritul democratiei. Ori, acest angajament trebuie sa functioneze si in interiorul USR pentru a fi autentic.

USR trebuie sa se intoarca la firul ierbii. De aici incolo, voi dezbate impreuna cu voi deciziile luate la nivelul USR Bucuresti. Sunt membru in Biroul Municipal iar voi aveti dreptul sa cunoasteti partidul pe care il investiti cu increderea si votul vostru”, a scris Presada pe Facebook.

Ia a facut publica si postarea care i-a fost interzisa pe grupul USR de dezbateri.

„Nu credeam ca am sa ajung sa vad in USR practici de la PSD. Initial am vrut sa va spun ca ma bucur foarte mult ca in sfarsit ne reluam activitatea in Biroul Municipal. Avem multe lucruri de discutat si de stabilit. Alegerile locale bat la usa, chiar daca pandemia le-a amanat putin. Dar acum vad ca doi colegi, Bogdan Stroe si Manuela Muresan, si-au luat mute pe acest grup. Nu inteleg de ce.

Asta mi-a amintit de sedinta (informala) la care ne-a convocat Claudiu Nasui inaintea unei sedinte de BN-uri reunite, sedinta in care mi-a inchis microfonul pentru ca il intrebasem cand, cum si ce a negociat cu Plus Bucuresti.

Dar ce e mai trist e ca toate astea imi aduc aminte de alte sedinte, din Parlament, unde mi se taia microfonul. PSD facea asta pentru ca nu le convenea cand le spuneam ca sunt hoti.

Eu cred in libertatea de exprimare pentru toti, nu selectiv. De-a lungul timpului, au fost permise o serie de atacuri, chiar aici, la adresa mea. Am ales sa raspund si nu am cerut nimanui, niciodata, eliminarea vreunei postari.

Eu imi doresc ca asta seara sa putem lamuri multe lucruri, inclusiv deciziile de a schimba echipa de moderatori a acestui grup. Am sa solicit suplimentarea ordinii de zi cu acest punct. Cenzura practicata pe acest grup este inacceptabila”, este postarea care a stranit un nou conflict in USR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: