Conflict intre PNL si PSD la Ciolacu acasa: „Primarul PSD sa explice pe ce a dat 150.000 euro la petrecerea de Revelion”

politica

Presedintele PNL Buzau, deputatul Gabriel Avramescu, solicita primarului Constantin Toma sa prezinte documentele care au stat la baza angajarii de catre municipalitate a unei cheltuieli de 740.000 de lei pentru organizarea in centrul orasului a unui concert de Revelion.

”Pentru ca s-a creat rumoare in jurul organizarii petrecerii dintre ani din bugetul public al municipiului Buzau, ii solicit primarului Toma sa prezinte documente/informatii ce ar fi trebuit sa stea la baza angajarii a 150.000 de euro pentru organizarea acesteia”, se arata intr-un comunicat al deputatului buzoian Gabriel Avramescu.

Potrivit acestuia, primarul trebuie sa prezinte:

– Referatul de necesitate al achizitiei petrecerii (justificarea necesitatii si a oportunitatii);

– Valoarea estimata – cum a fost determinata si care au fost ofertele in baza carora a fost facut calculul;

– Tipul procedurii de atribuire;

– Operatorii economici desemnati castigatori – denumire si valoare pentru fiecare angajament legal in parte.

”Totodata, primarul buzoienilor ar trebui sa ne raspunda si daca a fost ordonantata plata si, totodata, daca a fost achitata din bugetul anului 2021″, mai sustine liderul liberal.

Avramescu este de parere ca primarul municipiului Buzau trebuie sa raspunda urgent la solicitarea sa, pentru ca a luat o serie de decizii pe banii buzoienilor pentru o petrecere de Anul Nou in plina pandemie.

„Mai mult, Toma a scos din buzunarele buzoienilor o suma de aproape 3 ori mai mare decat in 2018 pentru o petrecere similara, in contextul in care criza economica mondiala, provocata de pandemia coronavirus, a dus la scumpirea facturilor si cresterea preturilor la toate produsele din piata”, mai spune Avramescu, citat de news.ro.

Deputatul liberal este de parere ca cheltuiala facuta de municipalitate nu este justificata in conditiile in care orasul Buzau sufera la multe alte capitole iar banii ar fi putut fi cheltuiti pe alte lucrari care aveau o mai mare prioritate.

„In acest conditii, ma intreb, oare cand are de gand primarul Toma sa faca investitii pentru modernizarea municipiului, sau pentru asfaltarea drumurilor, amenajarea de parcari, investitii in organizarea de piete volante, constructia unui parc industrial, atragerea de investitori pentru crearea de oportunitati de angajare a tinerilor si altele. Probabil ca niciodata…”, se arata in incheierea comunicatului semnat de liderul PNL Buzau Gabriel Avramescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: