Conflictul din PSD, o mare minciuna? „Regie minutioasa, cu roluri scrise de scenaristi versati. Dragnea a vizat scrisoarea” – anuntul unui politolog

analize

Scriitorul si politologul Stelian Tanase afirma ca „aude din toate partile” ca actiunile pucistilor din PSD nu sunt altceva decat o noua „mascarada” care a fost pusa la cale chiar impreuna cu Liviu Dragnea. „O regie minutioasa, cu roluri scrise de scenaristi versati, interpretate de actori – membri CEx”, descrie Tanase conflictul din PSD.

„Ma intreb mai nou daca ce am vazut la CEx este adevarat sau nu. A fost cumva o mascarada, asa cum am scris aici in urma cu citeva zile? Ma refeream la comedia politica doar. Acum aud din toate partile ca e ceva mai grav. Stanescu, Firea, Badalau, Tutuianu, Neacsu, etc. s-au prefacut a-i face disidenta lui Liviu Dragnea. De fapt au fost toti complici la spectacolul din CEx. De ce? Dragnea trebuie inventat in vederea campaniilor care se apropie si are nevoie ca de aer de fapte de arme. Trebuie sa apara victorios intr-o mare batalie politica. Se cam asternuse plictiseala si praful peste viata de partid. Din 2016 a trecut mult timp, lumea a uitat. Mai ales contra propriului lui partid ii trebuia o victorie. Povestea de la CEx a fost exact asta. Cu o regie minutioasa, cu roluri scrise de scenaristi versati, interpretate de actori – membri CEx. CEx-ul s-a tranformat intr-o brigada de teatru de amatori. S-a simulat aparitia din neant a unei factiuni anti-Dragnea, chiar a unei opozitii in interiorul PSD, in conditiile in care Opozitia este o momiie si n-ai cu cine sa te bati. Magicianul de bilci Dragnea a demontat asa-zisa rascoala precum iluzionistul Iosefini facea sa dispara obiecte.

Asa se face ca a aparut triumfal la ceas de seara pe ecranele tuturor televiziunilor de stiri si a debitat verzi si uscate spre capul de locuitor. Unii zvoneri si raspindaci merg pina acolo incit spun ca inclusiv celebra scrisoare a celor ‘trei, Doamne si toti trei’ a fost vizata in prealabil de Liviu Dragnea si talentatii lui consilieri de imagine. Se va vedea la pedepse si bonificatii cine a fost pe bune un pucist si cine a fost in dublu rol. Zic ca unii dintre contestatari s-au infiltrat anume printre contestatarii lui Dragnea cu scopul precis sa le afle si sa le controleze miscarile, sa colecteze informatii despre ce pun la cale. Tradarea si delatiunea au fost la mare pret in aceste zile si nopti in PSD. S-au vindut si cumparat voturi, reputatii si cariere. Negustoria a mers zeiss, toata lumea e bucuroasa. S-au traficat posturi si mai ales fonduri de la buget. A fost o partida de vanatoare in toata regula.

Ceasul rafuielilor in PSD inca nu a sosit, si nici omul negru nu si-a facut aparitia”, a scris Tanase pe blogul sau.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: