Conflictul dintre Dragnea si Tariceanu, la un pas de explozie. Seful ALDE refuza sa apara langa Dragnea

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a refuzat sa apara alaturi de liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul negocierilor dintre cele doua formatiuni privind rectificarea bugetara si Fondul Suveran de Investitii.

Dragnea a aparut in fata jurnalistilor alaturi de Andrei Gerea, vicepresedinte al ALDE.

El a dat explicatii despre cele discutate balbaindu-se des. Seful PSD a anuntat ca Guvernul Dragnea va da o ordonanta de urgenta privind infiintarea Fondului Suveran de Investitii.

„Fondul suveran- am convenit acum 2-3 saptamani sa avem aceasta discutie este o ordonanta de mare importanta si trebuie analizata bine, in acest sens au fost invitati si oficialii din Polonia, sa vedem cum functioneaza Fondul lor, e oarecum diferit. Ordonanta are o forma finala, sunt cateva modificari, credem ca e un cadru care elimina orice risc pentru societatile comerciale si conditiile pentru ca un fond suveran sa contribuie la dezvoltarea acestei tari”, a declarat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a anuntat ca acesta ar fi functional de anul viitor, ordonanta urmand sa fie adoptata peste cateva zile.

„Avand forma finala, saptamana viitoare, in prima sedinta de Guvern, va fi adoptata ordonanta, apoi, dupa ce e publicata, vor fi discutii despre hotararea care sa stea la baza (…) Ordonanta nu vorbeste despre cate companii intra, reglementeaza cadrul general, dupa ce CCR a spus ca nu se poate face cu o adresa punctuala”, a mai spus Dragnea.

O delegatie ALDE condusa de Calin Popescu Tariceanu discuta, la ora transmiterii acestei stiri, la Parlament, cu presedintele PSD, Liviu Dragnea si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, despre rectificarea bugetara, pe agenda discutiilor fiind si Fondul Suveran de Investitii.

La discutiile din Parlament, din biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a participat  insa si Calin Popescu Tariceanu, alaturi de secretarul general, Daniel Chitoiu si vicepresedintele Andrei Gerea.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca-l va chema pe ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, la o sedinta de coalitie pentru a face o informare la zi cu privire la executia bugetara si la proiectul bugetului de stat. El a spus ca nu are o imagine a situatiei.

Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Eugen Teodorovici s-au intalnit, marti, la Parlament, cu oficialii polonezi pentru a discuta despre Fondul Suveran de Investitii. Potrivit liderului PSD, discutiile au loc in urma ”temerilor” ALDE cu privire la infiintarea FSDI.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: