Confruntat cu critici dure, Trump o da la intors. El spune ca s-a „exprimat gresit” in timpul conferintei cu Putin

externe

Presedintele american Donald Trump, care se confrunta cu un val de critici dupa comportamentul sau la summitul cu omologul rus Vladimir Putin de la Helsinki, a declarat marti ca s-a exprimat gresit la conferinta de presa comuna a celor doi si ca de fapt a vrut sa spuna ca nu vede niciun motiv pentru care Rusia sa nu fi fost cea care s-a amestecat in alegerile americane din 2016, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Discutand cu presa in Biroul Oval, el a spus ca are deplina incredere si ca sprijina agentiile de informatii americane, precum si ca a acceptat concluzia lor ca Rusia s-a amestecat in alegerile americane.

„Deplina incredere si sprijin pentru agentiile de informatii ale SUA. Am incredere deplina in agentiile noastre de informatii”, a spus Trump intr-un briefing de la Casa Alba care precede o intalnire cu republicanii din Camera Reprezentantilor privind o posibila reducere a taxelor.

El a tinut insa sa precizeze ca actiunile ruse nu au avut un impact asupra rezultatelor votului si ca administratia sa va depune eforturi agresive pentru a proteja alegerile din noiembrie 2018 pentru desemnarea membrilor congresului.

La randul sau, liderul majoritatii din senatul SUA, Mitch McConnell, a declarat marti ca alesii americani iau in calcul noi sanctiuni impotriva Rusiei si a avertizat Moscova sa nu se amestece in scrutinul din noiembrie.

„Ar fi bine sa nu se intample din nou in 2018”, a mai spus McConnell.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: