Congresmena republicana de origine ucraineana Victoria Spartz propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina

externe

victoria spartz, sua

Victoria Spartz, singurul membru al Congresului american nascut in Ucraina, a depus amendamente prin care solicita reducerea pachetului de ajutor propus pentru Ucraina, care urmeaza sa fie votat sambata aceasta in Camera Reprezentantilor a SUA, relateaza Kyiv Independent.

Unul dintre amendamentele lui Spartz sugereaza eliminarea din legea propusa a prevederilor referitoare la programul PDA, care permite Casei Albe sa furnizeze arme direct din stocurile militare americane catre Ucraina.

In plus, amendamentele lui Spartz vizeaza ajutorul economic inclus in propunerea lui Johnson. Ea propune eliminarea unei clauze de peste 7,8 miliarde de dolari pentru asistenta sub forma de imprumuturi, precum si impiedicarea presedintelui SUA de a sterge datoria Ucrainei in anumite conditii.

Cel de-al patrulea amendament elimina fonduri de 481 de milioane de dolari de la Departamentul de Sanatate si Servicii Umanitare al SUA destinate refugiatilor.

In cele din urma, al cincilea propune interzicerea posibiltatii ca tarile afectate de razboiul din Ucraina sa utilizeze fondurile din cadrul programului FMF, care permite achizitionarea directa de arme de la producatori pentru a sprijini nevoile unui aliat al SUA.

Spartz s-a nascut intr-un orasel din regiunea Cernihiv si s-a mutat in SUA in anul 2000. Ea a devenit primul membru al Congresului de origine ucraineana in 2021 si este cunoscuta pentru sprijinul sau ferm fata de fostul presedinte Donald Trump.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: