Fostul consilier al lui Iohannis, George Scutaru, sub CONTROL JUDICIAR. Vezi ACUZATIILE

news

George Scutaru, fost consilier al presedintelui Klaus Iohannis, este anchetat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de George Scutaru, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid.

„In cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala — denuntator in prezenta cauza — a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau. Din banii primiti, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-a dat lui Scutaru suma de 170.000 euro”, se arata in comunicat. DNA sustine ca provenienta si modul in care s-au obtinut banii au fost cunoscute exact de George Scutaru.

Procurorii afirma ca suma de 170.000 euro, primita in numerar de Scutaru de la denuntator, a fost disimulata prin incheierea de contracte de publicitate, fiind folosita in campania electorala din 2008.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Scutaru trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la DNA ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la DGPMB — Politia Sectorului 1 — Sectia 5 Politie, conform programului de supraveghere sau ori de cate ori este chemat; sa nu depaseasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a procurorului; sa nu ia legatura, sub nicio forma, cu anumite persoane distinct nominalizate.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii. In dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

George Scutaru a fost vineri la DNA, unde a stat aproximativ trei ore. Atat la venire, cat si la plecare, el a refuzat sa faca declaratii presei.

George Scutaru a demisionat din aceasta functie in urma cu o luna, fara nicio explicatie. Presedintele Iohannis a declarat recent ca Scutaru a invocat „motive personale”.

Intrebat, marti, de ce au demisionat George Maior si George Scutaru, presedintele Iohannis a spus: ”Acuma trebuie sa facem o deosebire intre greseala politica si demisie politica si demisia din motive personale. Si domnul George Maior si domnul George Scutaru au demisionat din motive personale. Mi-au inaintat demisiile, le-am acceptat, drept pentru care s-a incheiat orice discutie”, a spus seful statului.

Iohannis a precizat ca ”nu considera ca o demisie din motive personale se poate discuta, decat daca respectivul doreste sa dea lamuriri publice”.

”Daca nu doreste, cred ca este bine sa lasam lucrurile asa cum sunt”, a mai spus Iohannis.

George Scutaru a fost numit in functia de consilier prezidential pe 22 decembrie, cand presedintele Klaus Werner Iohannis a semnat decretul de numire a sa in functia de consilier prezidential. alaturi de Sorin-Dan Mihalache, Dan-Andrei Muraru, Cosmin-Stefan Marinescu si Tratiana Niculescu Bran.

George Scutaru era consilier prezidential in cadrul Departamentului Securitatii Nationale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: