Consilier al lui Orban: „E clar ca Grofilor de Transilvania nu le-a iesit jocul. Cu Ciuca premier se complica urat situatia in PNL”

politica

Cristian Paun, fost consilier economic al lui Ludovic Orban si fost presedinte al Consiliului de Administratie al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN), anunta ca instalarea lui Nicolae Ciuca in functia de prim-ministru va fi o mare lovitura pentru „grofii din Transilvania”.

„Acum chiar se complica urat situatia in PNL! Partidul se afla fix situatia de dinainte de Congres, cu un Presedinte al Partidului complet izolat politic care va trebui sa dea socoteala in fata baronilor sai pentru lucrurile care nu se intampla in Guvern cum vor ei. Va trebui sa il sune pe Tov. Gen. Ciuca, sa faca anticamera la el si sa il ia la rost de ce nu livreaza.

Mi-l si imaginez pe Superman protapit in fata Generalului de Eufrat, adanc infipt pe picioarele din spate si cu Vilceanu pe post de chibit. Cum il cearta ca ‘nu da’!

E clar ca Grofilor de Transilvania nu le-a iesit jocul, sperau ca Florin sa fie inlocuit cu unul de-al lor, stiind inca de la Congres ca e terminat politic. Ce frumos mima si lacrima Raresica. Curat liberal!

Au fost refuzati insa sec de Sogun care prefera un aghiotant care sa vorbeasca pe limba lui. Adica sa nu vorbeasca si sa il aprobe din cand in cand cu un amplu ‘Sa traiti!’.

Situatia este chiar mai proasta decat inainte de Congres, fiind pus in fruntea Guvernului un om si mai rupt de partid (nu cunoaste deloc partidul si nici partidul nu il cunoaste pe el), si mai rupt de politica dar si mai lipit de Sogun. E minoritar si in partid, nu doar in Parlament.

PNL a devenit, din pacate, o simpla anexa a Sogunului tarii care va deconta toate gafele si greselile lui. Electoral partidul va pierde minim jumatate din procentele de la ultimele alegeri. Adica, minim jumatate din mandatele de europarlamentari, alesi locali si parlamentari. Minim am spus pentru ca asocierea cu PSD va complica in plus lucrurile.

Aventura in care a fost impins partidul de catre un grup de amatori si venetici va costa enorm pe toti cei care au construit in jurul acestuia, au consumat energii si au dedicat timp. Acesti amatori isi vor gasi mereu loc in alte partide, in alta parte. Asa au facut mereu. Ei nu au luptat niciodata pentru idei, pentru principii, pentru traditie. Lupta lor are alte mize, mult mai marunte.

Sunt curios daca se ridica cineva din partid sa protesteze la ceea ce se intampla astazi cu PNL. Macar Grofii de Transilvania ar trebui sa o faca. Si ei sunt rau de tot pe pierdere! Oare Flutur mai are oi?”, a transmis Paun, joi.

Paun a demisionat din functia de presedinte al (FNGCIMM SA-IFN) in momentul in care premierul Florin Citu a declansat razboiul cu tabara Orban.

Premierul desemnat Nicolae Ciuca a anuntat, joi, negocieri cu ”toate fortele responsabile” pentru a forma un Guvern care sa poata fi aprobat de Parlament.

„Am inteles incredintarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie sa il avem in aceste momente dificile pentru a putea depasi situatia de criza in care ne aflam, astfel incat cetatenii sa poata sa beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern in deplinatatea sa sa ofere prin deciziile si actiunile pe care le intreprinde. In acest sens, vom negocia cu toate fortele responsabile astfel incat intr-o perioada de timp cat mai scurta sa reusim sa alcatuim Guvernul si, de asemenea, sa negociem cu toate fortele responsabile astfel incat Guvernul propus sa poata sa fie aprobat in Parlament”, a afirmat Ciuca, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciuca candidat la functia de prim-ministru, dupa ce acesta a fost propus de PNL la consultarile de la Palatul Cotroceni.

Mai mult despre: ,

Comentarii: