Consilier al lui Ponta, AVERE DE NABAB din salariul de la STAT. Cati bani gestioneaza acum

news

Comisarul general pentru reprezentarea Guvernului Romaniei privind participarea la Expo Milano 2015, fost consilier al premierului Victor Ponta, Georgian Ghervasie, are o avere imensa in conditiile in care a avut numai functii publice. Din salariul sau de la stat a reusit chiar sa imprumute un om de afaceri, arestat anul trecut pentru spaga, cu peste 200.000 de euro.

In declaratia sa de avere, depusa in 2014, Georgian Ghervasie a trecut noua terenuri, din care trei intravilane la Bucuresti si Azuga plus padure la Azuga, doua case in Bucuresti, plus inca una de vacanta la Azuga, si doua autoturisme de lux, Audi si Land Rover. La acestea se adauga bijuterii si tablouri in valoare de peste 50.000 de euro, basca mai are de recuperat imprumuturi acordate de aproximativ 400.000 de euro.

Georgian Ghervasie a reusit sa acumuleze toata aceasta avere din salariul de la stat, dupa cum rezulta din CV-ul postat pe site-ul MAE. Astfel, el a „in perioada iulie 2012–octombrie 2013 a indeplinit calitatea de consilier pentru promovarea mediului de afaceri la Cancelaria Prim-ministrului, iar in perioada 2009–2012 a detinut functia de director general pentru comunicare si relatii publice in cadrul Senatului Romaniei. Anterior a fost expert guvernamental, consilier al secretarului general al Guvernului Romaniei si a coordonat executiv Consiliul interministerial pentru promovarea imaginii externe a Romaniei”.

O alta pozitie avuta in trecut, care nu apare insa in acest CV este de membru in Comisia Centrala de Stabilire a Despagubirilor (CCSD) din cadrul Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor (ANRP).

Sotia lui Ghervasie, Ioana, este medic, ea a avut un venit  cumulat in 2013 de aproximativ 50.000 de euro.

Afaceri cu dubiosi

Potrivit declaratie de avere, Ghervasie l-a imprumutat cu 210.000 de euro pe un anume  Alexandru Voinea. Acesta este un om de afaceri din Bucuresti, retinut de DNA si apoi arestat in martie 2014 pentru ca a pretins unui om de afaceri din Oradea trei milioane lei pentru a-l ajuta sa-si recupereze o datorie pe care CET Oradea. Impreuna cu voinea a mai fost retinut si un interlop local periculos, Viorel Amariei.

interlop voinea

Potrivit presei locale, Voinea Alexandru si Viorel Amariei i-au spus omului de afaceri ca au intrare la vicepremierul de atunci Daniel Chitoiu, ca sunt prieteni cu consilierul primului ministru Georgian Ghervasie si cu un secretar de stat din Ministerul Economiei.

In referatul DNA se arata ca Voinea „are o relatie stransa atat cu oameni politici cu functie de decizie, ne referim aici la Ghervasie Georgian – consilier al primului ministru si membru in Comisia Centrala de Stabilire a Despagubirilor (CCSD) din cadrul Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor (ANRP), cat si cu oameni de afaceri aflati in relatii de prietenie cu functionari cu putere de decizie din Guvernul Romanie. Ne referim la Adrian Volintiru, fost presedinte AVAS si secretar de stat la Ministerul Economiei”.

Bugetul gestionat de Ghervasie pentru Expo Milano 2015: 3,5 milioane de euro

In calitate de comisar general al Romaniei la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie are pe mana un buget de 3,5 milioane de euro pentru construirea unei case taranesti si pentru evenimentele adiacente. La o conferinta de presa din februarie 2015, el s-a plans ca banii sunt putini, comparativ cu cei alocati de celelalte tari din zona: „Cehia are sapte milioane de euro, Letonia 5,7 milioane de euro, Slovenia 5,5, Ungaria zece milioane, Austria 12 milioane..”.

casa milano 2015

La aceeasi conferinta de presa, Ghervasie a tinut sa aduca aminte ce mari nume ale Romaniei au ocupat aceeasi functie pe care si el o are acum, de comisar al Romaniei la expozitiile mondiale.

„In 1867 Alexandru Odobescu a fost un comisar general la Paris. In 1889 la Paris la expozitia universala, cand a si ramas practic ceva dupa expozitia universala, adica Tour Eiffel, a fost printul George Gibescu, iar cele mai importante reprezentari pe care le-a avut Romania au fost legate de anii 1937 si 1939 la Paris, respectiv New York, cand comisarul general de fiecare data a fost academicianul Dimitrie Gusti”, a spus Georgian Ghervasie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: