Consilier al Olgutei, dat afara din guvern si inlocuit cu o specialista. O activista pentru drepturile omului a fost numita in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii

news

Maria Madalina Turza, activista pentru drepturile omului, a fost numita in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii, decizia fiind publicata joi in Monitorul Oficial.

Conform deciziilor publicate in Monitorul Oficial, Mihai Tomescu a fost eliberat din functia de presedinte al Autoritatii, in locul sau fiind numita Maria Madalina Turza, aceasta avand rangul de secretar de stat. Tomescu a fost consilier personal al ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Maria Madalina Turza este presedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati, subliniaza news.ro.

Turza s-a nascut in 1978, in Bucuresti, si este absolventa a Facultatii de Stiinte Politice in Limba Engleza din cadrul Universitatii Bucuresti. Ea a urmat studiile de masterat in domeniul Politologiei si, ulterior, in Drept International Umanitar.

”Am o experienta de aproximativ 10 ani in PR guvernamental si Afaceri Europene si mi-am inceput cariera intr-o organizatie non-guvernamentala dedicata protectei si promovarii drepturilor omului si, in special, a refugiatilor. Prin natura activitatilor desfasurate in acesti ani, expertiza mea acopera o arie destul de larga, care variaza de la comunicare publica, comunicare politica, managemet de proiect, cooperare internationala, afaceri europene si, nu in ultimul rand, drepturile omului. Activitatea pe care o desfasor in prezent in cadrul CEDCD este o provocare personala si profesionala, ale carei motivatii se regasesc dincolo de o simpla optiune de cariera si pentru aceasta voi incerca sa utilizez la potential maxim resursele si experienta dobandite in toti acesti ani”, afirma Turza in prezentarea de pe site-ul organizatiei pe care o conduce.

Mai mult despre:

Comentarii: