Consilierii judeteni din Teleorman se sperie si de umbra lui Dragnea. Au votat sa nu se constituie partea civila impotriva DNA decat daca Daddy si oamenii lui sunt condamnati STENOGRAME

news

Au fost publicate noi detalii despre sedinta in care consilierii judeteni din Teleorman au votat ca institutia sa nu se constituie parte civila in dosarul Tel Drum, in care prejudiciul se ridica la 30 milioane de euro.

In dosar apare inclusive numele sefului PSD, Liviu Dragnea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. Consilierii au decis, totusi, ca vor incepe o actiune in instanta abia dupa ce va exista o hotarare definitiva in acest caz, anunta Cetateanul.net.https://www.cetateanul.net

Stenogramele publicate de Cetateanul.net

Bogdan Cocu, PNL: „Nu inteleg de ce nu vedeti ca oportuna constituirea acum ca parte civila”.

Danut Cristescu, presedintele CJ Teleorman: „Stimati colegi, asa cum ati observat, intrucat nu s-a putut stabili un prejudiciu cert ca intindere, intemeiat pe probe si pe motive, am considerat ca este oportun sa promovam aceasta actiune la nivelul Consiliului Judetean Teleorman si anume o actiune civila in instanta, in momentul in care vom avea o hotarare definitiva si irevocabila.”

Ion Petre, PSD: „Daca imi permiteti, as vrea de la doamna secretar un raspuns referitor la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie si anume daca aceasta solicitare s-a facut in mod legal. Din ce s-a discutat, inteleg ca nu exista date sau alte motive pentru a considera ca aceasta solicitare poate fi pusa in practica”.

Silvia Oprescu, secretara judetului: „Dupa cum ati vazut, din adresa pe care ne-au transmis-o la finalul anului trecut si pe care v-am pus-o la dispozitie, mai mult de a afla numele persoanelor pentru care s-a dispus urmarirea penala si infractiunile de care sunt acuzate, nu avem alte date. Directia Nationala Anticoruptie solicita sa precizam daca ne constituim parte civila si sumele pentru care ne constituim. Insa (…) Ca sa stabilim o suma avem nevoie de date, de probe, de inscrisuri, care este natura si intinderea pretentiilor si asa mai departe. Pana la acest moment, prin directiile de specialitate nu s-a putut stabili o suma cu care ne putem constitui parte civila”.

Sursa: CJ Teleorman

Astfel ca amendamentul PNL prin care a cerut ca institutia sa se constituie parte civila in procesul Tel Drum a cazut la vot. In schimb, consilierii au votat cu 22 de voturi pentru, sapte impotriva si trei abtineri decizia ca recuperarea prejudiciului sa se faca la finalul procesului penal.

„Nu am putut sa stabilim intinderea prejudiciului, asa incat am hotarat sa initiez un proiect de hotarare sa recuperam prejudiciu, daca va exista o hotarare definitiva si irevocabila. A fost o hotarare administrativa, nu a fost politica”, a declarant ulterior Danut Cristescu, presedintele CJ Teleorman.

Potrivit DNA, firma Tel Drum ar fi incasat pe baza unor documente false bani europeni pentru modernizarea unor drumuri judetene in Teleorman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


Comentarii: