Consilierul lui Oprescu, prins in flagrant cu SPAGA. Inregistrare VIDEO: „Tu ai adus ceva bani sau ceva?”

news

Wigler Solomon, consilierul personal al primarului general Sorin Oprescu a fost prins in flagrant, miercuri seara, de procurorii DNA, in timp ce primea suma de 25.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, Solomon Wigler a fost retinut de procurori pentru trafic de influenta, in forma continuata (5 acte materiale), si va fi prezentat joi la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

„In perioada mai-iunie 2012 — mai 2015, inculpatul Wigler Solmon, in calitate de consilier personal al primarului municipiului Bucuresti, a pretins in mai multe randuri suma totala de 230.000 euro si a primit in mai multe transe suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari”, se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca aceste hotarari vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificarii a trei supermarketuri pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria Capitalei.

„Concret, inculpatul a primit suma totala de 150.000 euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective. In acelasi scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a intalnit cu Solomon Wigler in biroul acestuia din urma aflat in sediul Primariei municipiului Bucuresti, ocazie cu care acesta din urma l-a asigurat pe martorul denuntator ca, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din ziua respectiva, au fost aprobate atat proiectul de hotarare privind acceptarea donatiei aferenta unuia dintre proiecte, cat si PUZ-ul pentru unul dintre supermarketuri”, sustin procurorii.

Sursa citata subliniaza ca, in acest context, Solomon Wigler a convenit cu denuntatorul ca, miercuri, sa-i remita 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 8-12 iunie.

Solomon Wigler a fost surprins miercuri in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea suma de 25.000 euro in scopul mentionat.

„Anterior, in acelasi scop, inculpatul primise, printr-un intermediar, 4.000 euro de la acelasi om de afaceri. Intr-un context separat, in 14 noiembrie 2013, Solomon Wigler a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe langa primarul general al municipiului Bucuresti, pe langa care a lasat sa creada ca are influenta, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire necesare unei solutii de trafic (sens giratoriu), pentru doua supermarket-uri”, au mai retinut anchetatorii.

Wigler a fost inregistrat audio-video in timp ce cerea sau primea mita in biroul sau de la etajul 14 al Primariei Capitalei, el spunandu-i la un moment dat unui om de afaceri: „Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: