Consilierul lui Ponta dezvaluie strategia de APARARE a PSD. Cum il vor ataca pe Iohannis

news

Consultantul politic Dan Sultanescu, consilier al premierului, dezvaluie  liniile directoare ale strategiei de aparare a lui Victor Ponta. Atacurile la adresa lui Iohannis sunt incluse.

Sultanescu explica de ce Victor Ponta nu demisioneaza. „Pentru ca decizia de incepere a urmaririi penale trebuie sa o avizeze Parlamentul, institutia care l-a pus in functie; daca va fi avizata cererea DNA, atunci va fi premierul urmarit penal, si abia atunci se aplica criteriile de integritate votate de PSD.

Victor Ponta are calitatea de „suspect” in dosarul senatorului Sova, nefiind sub urmarire penala, inca. De ce nu mai devreme? Pentru ca mai devreme ar insemna nu doar ignorarea legii care prevede aceasta procedura (sa zicem ca o ignora sa faca gesturi corecte politic), dar si pentru ca demisia sa nu este identica cu demisia unui ministru obisnuit. Demisia unui premier inseamna, automat, caderea unui intreg guvern, care a fost investit acolo de Parlament. Deci, decizia chiar trebuie luata de Parlament”, spune consilierul intr-un text publicat in Adevarul.

„Premierul e acuzat de conflict de interese ca l-a numit pe Sova in Guvern, cel care lucrase cu ani in urma la niste companii pe care le-a ajutat sa iasa din faliment (companii pe care compania Alinei Gorghiu le baga in faliment, apropo); asadar, e acuzat ca ar fi facut intelegere in 2007 sa il numeasca pe Sova in 2012 in Guvern – cum s-a creat legatura asta? Doar procurorul de caz stie… (el facand referire si la prevederi din noul Cod Penal, intrat in vigoare in 2014, deci cu doi ani dupa ce Sova a fost numit). De celelalte, nu comentez, nu cunosc probele. Sigur, acuzatiile suna dur, dar asa au sunat si in cazul Rarinca…”, mai spune Sultanescu.

Consilierul a aratat apoi care va fi strategia de atac la adresa lui Klaus Iohannis. In primul rand, se vor face comparatii intre abordarile presedintelui in cazul Ponta si in cazul Rarinca.

„Atunci, la acel caz (Rarinca), vorbea despre demisie ca despre un act unilateral de vointa (adica, sa vrea doamna, ca daca nu vrea, n-o s-o fortam; si doamna n-a vrut). Acum, cere demisie, pentru a crea presiune publica. Stie ca nu are de partea sa argumentele legale, si incearca doar sa apeleze la o eventuala slabiciune a premierului”, spune Sultanescu.

Apoi, o alta directie de atac este de a-l compara pe Klaus Iohannis cu Traian Basescu.

„Asadar, Klaus Iohannis a ales sa fie ‘jucator’. O face similar cu Traian Basescu. Si o face, la fel ca Traian Basescu, tot pentru a-si sustine o majoritate parlamentara, impotriva votului cetatenilor (lumea l-a votat pe el sa fie presedinte, si USL-ul sa guverneze). Ponta a ales sa continue lupta – pentru ca batalia sa nu e cu Justitia (ar fi doar daca ar refuza demisia dupa un eventual vot al Parlamentului). In functie de aceasta batalie, vom vedea cine are sanse mai mari sa castige alegerile anul viitor (pentru ca despre asta este vorba, de fapt). Urmeaza 10 zile de manipulari si dezinformari. Dupa votul din parlament, pe motiunea de cenzura si pe avizul de incuviintare a urmaririi penale, vom sti mai multe despre ce va urma…”, mai arata consilierul lui Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: