Consilierul lui Ponta spune ca Romania este COLONIE: „A facut frumos la STAPANI”

news

Mirel Palada, consilier pentru strategii guvernamentale, sustine ca Romania are statut de colonie. El face o comparatie cu Islanda, care a refuzat sa „faca frumos la stapani”.

„Islanda. O tara care la vremea respectiva a avut coloana vertrebrala sa nu accepte ‘curbele de sacrificiu’ impuse de stapinirea cvasineocolonialista. A dat cu flit austeritatii, a bagat la puscarie pe cei care au incalcat legea, y compris bancherii, care in alte parti au beneficiat de sanctuar, pe principiul „prea big sa le facem ceva”, nu a atentat la elementele esentiale ale societatii: educatie si sanatate, si a fost bine mersi.

Timp in care noi, sub obladuirea inteleapta a lui Basescu si minionul lui de servici, Boc, ne-am rupt in figuri sa facem frumos la stapini. Stapinii care ne-au impus, pe linga masurile ciinesti de austeritate, neintilnite nicaieri altundeva in Europa, si o limitare a deficitului la buget care practic ne-a legat de miini si de picioare. Desi alte tari au beneficiat decenii intregi de asta pentru a-si construi infrastructura si alte tari, mai egale decit restul, gen Franta, beneficiaza si acum.

Ii doare la basca pe pufosii cei mari de reguli. Doar cei mici trebuie sa fie cuminti si sa il voteze pe Basescu, ca stie el mai bine cum sa nenoroceasca un popor. Mintea romanului cea de pe urma”, a scris Palada pe pagina sa de Facebook.

Si Victor Ponta s-a referit la Romania folosind cuvantul „colonie”. Deranjat de criticile Germaniei pentru modul in care a fost suspendat Traian Basescu, premierul a declarat public in 2012: „Ce, suntem colonie?” Ulterior, Ponta si-a cerut scuze.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: