Consilierul „tradator” din Iasi a devenit viceprimar cu ajutorul lui Chirica: ”Domnul Goe a fost premiat”

politica

Consilierul USR PLUS Cezar Baciu, care a incalcat linia partidului si a votat bugetul local, a fost ales luni viceprimar al municipiului, cu sprijinul PNL, in cealalta functie de viceprimar fiind ales liberalul Daniel Juravle.

PNL a introdus proiectul alegerii celor doi viceprimari ai Iasiului pe ordinea de zi a sedintei de luni a Consiliului Local dupa ce a reusit sa formeze o majoritate, alaturi de PMP si de consilierul Cezar Baciu, ales in septembrie 2020 pe listele USR PLUS.

Cezar Baciu a votat proiectul de buget local in urma cu o luna, incalcand linia stabilita de USR PLUS. El a contribuit atunci decisiv la trecerea proiectului.

In sedinta de luni a consiliului au existat doua propuneri pentru postul de viceprimar, Cezar Baciu si Daniel Juravle, membru PNL, ambii fiind ulterior alesi in aceste functii. Nu au votat reprezentantii PSD si USR PLUS.

Liderul de grup USR PLUS Ana Raluca Rosu a spus ca Baciu nu mai reprezinta acest partid, in timp ce un alt consilier USR PLUS, George Plesu, a afirmat ca ”domnul Goe a fost premiat”.

Primarul Mihai Chirica a declarat ca din acest moment ratiunea ar trebui sa domine din ce in ce mai mult si ca este o necesitate capacitatea de a construi.

”De astazi incepe greul pentru cei doi viceprimari”, a mai afirmat primarul Mihai Chirica, citat de news.ro.

Proaspat ales in postul de viceprimar, liberalul Daniel Juravle a spus ca la opt luni de la alegerile locale nu se gandea ca va aparea o majoritate stabila in consiliu. Celalalt viceprimar ales Cezar Baciu a spus ca functia obtinuta este o greutate pe umerii sai si ca va lucra pentru ieseni.

USR PLUS a declansat procedurile de excludere a lui Cezar Baciu din partid, existand chiar o decizie in acest sens a conducerii USR PLUS. Intrucat Baciu a atacat decizia in instanta, el ramane membru USR PLUS pana in momentul emiterii unei hotarari definitive in Justitie.

Daca Baciu va fi votat viceprimar, el isi va pierde automat functia in situatia in care instanta va da dreptate USR PLUS.

Mai mult despre: ,

Comentarii: