news

Constanta intra de vineri in carantina pentru 14 zile. Alte 7 mari orase sunt carantinate

Municipiul Constanta intra in carantina de vineri seara, pentru doua saptamani, dupa ce incidenta cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depasit 9 la mia de locuitori. La acest moment, sunt in carantina 7 resedinte de judet din Romania: Sibiu, Bistrita, Satu Mare, Zalau, Baia Mare, Slobozia si Alba Iulia.

Constanta va intra in carantina de vineri de la ora 20.00, pentru 14 zile.

„Carantinarea municipiului Constanta a fost propusa si votata in CJSU, in urma unei analize de risc realizate de DSP Constanta, analiza avizata pozitiv si de Institutul National de Sanatate Publica in data de 18 noiembrie a.c. Masura va fi luata ca urmare a depasirii ratei de incidenta cumulata, peste pragul de 3/1.000 locuitori.

In acest moment, indicele in resedinta de judet a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populatia totala de 313.088 de locuitori, pana in acest moment au fost confirmate, in ultimele doua saptamani, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, a anuntat Prefectura Constanta.

Astfel, este interzisa intrarea sau iesirea din zona carantinata prin alte zone si cai de acces decat cele deschise circulatiei publice de pe drumurile nationale, judetene si comunale.

Circulatia si stationarea in spatii publice a persoanelor este interzisa, cu exceptia motivelor bine justificate, pe baza declaratiei pe proprie raspundere, legitimatie de serviciu sau a adeverintei eliberate de angajator.

Intre orele 23.00-5.00, constantenii pot iesi din casa doar in interes profesional, pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata, pentru achizitionarea de medicamente sau pentru ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

12 minute ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

2 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

2 minute ago