Constanta si Iasi s-au ELIBERAT. Mazare a demisionat, Nichita a fost suspendat

news

Radu Mazare a demisionat, vineri, din fuctia de primar al Constantei. Tot vineri, Gheorghe Nichita, a fost suspendat de prefect din functia de primar al Iasiului.

Primarul Constantei a semnat demisia pe care a scris-o de mana. „Ma retrag din viata publica, pentru ca nu merit stresul si chinul la care sunt supus de atata vreme. Nu mai imi doresc o viata publica politica. Imi cer iertare tuturor pentru greselile pe care le-am facut“, a afirmat Radu Mazare.

Mazare este in arestul Politiei Capitalei de la inceputul lunii aprilie, fiind acuzat de coruptie care a dus la prejudicierea patrimoniului orasului. Instanta a decis joi, 21 mai, ca el sa fie arestat la domiciliu, dar decizia nu este definitiva.

Tot vineri, Nichita a fost suspendat de prefectul Carlan din functia de primar al Iasiului. „La data de 22 mai 2015, in termenul legal prevazut de art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, a fost emis Ordinul Prefectului judetului Iasi privind constatarea suspendarii de drept a exercitarii mandatului de primar al Municipiului Iasi de catre domnul Gheorghe Nichita, pe durata existentei masurii preventive a arestului la domiciliu”, se arata intr-un comunicat al prefectului Dan Carlan.

Carlan a mai decretat convocarea „preferabil chiar in urmatoarea zi lucratoare” a unei sedinte de Consiliu Local in care sa fie desemnat un primar interimar.

Gheorghe Nichita se afla in arest la domiciliu, dupa ce s-a folosit de politia locala pentr a-si spiona iubita.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: