Constantin dezvaluie planul secret al fostului sau prieten, Tariceanu: „Este gata sa scoata ALDE de la guvernare pentru a-si atinge obiectivul”

politica

Fostul copresedinte al ALDE, Daniel Constantin, dezvaluie ca seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, intentioneaza sa candideze la alegerile prezidentiale. El spune ca Tariceanu este gata sa scoata ALDE de la guvernare pentru a ajunge presedinte.

„Eu am spus foarte clar si repet chestiunea asta si cred ca acum a inceput sa o inteleaga si domnul Dragnea: Domnul Tariceanu are un obiectiv foarte clar si pentru asta probabil va ajunge sa sacrifice si ALDE, doreste sa candideze la alegerile prezidentiale din 2019”, a afirmat Daniel Constantin intr-un interviu pentru Agerpres.

El a spus ca Tariceanu a avut o „reactie taioasa” la adresa premierului in privinta legii salarizarii.

„Am vazut zilele trecute o reactie taioasa la adresa premierului: de ce a trimis legea salarizarii in Parlament, in conditiile in care o agrease si domnia sa in cadrul sedintei comune pe care a avut-o cele doua partide PSD si ALDE. Nu vreau sa caracterizez gestul ca atare, dar eu am avertizat public si o mai fac inca o data, domnul Tariceanu a spus-o la un moment dat, daca va fi nevoie va scoate ALDE de la guvernare pentru a-si atinge obiectivul domniei sale. Deci, transforma, daca vreti, incet, incet, ALDE dintr-un partid politic intr-un PFA, persoana fizica autorizata. Cred ca asta este o caracterizare scurta”, a adaugat deputatul.

Constantin a adaugat ca spera ca Tariceanu sa „intre in istorie”: „Sunt multe lucruri pe care le-am spus. Uitati-va ce se intampla in aceste zile. Este o batalie in toata tara prin care domnul Tariceanu incearca sa isi puna in practica, sa spunem asa, ceea ce a urmarit: sedii, se aleg, se incuie sedii, se sechestreaza bunuri in sediile respective. Adica e o nebunie totala care, pana la urma, arata si adevarata fata si adevaratele intentii pe care le-a avut. Sunt lucruri care pentru mine au intrat in istorie, ca si domnul Tariceanu. Am spus-o: pentru sanatatea politicii romanesti, sper ca la un moment dat sa intre si in istoria politicii romanesti”.

Potrivit lui Constantin, s-au facut abuzuri si fondurile primite pentru un partid parlamentar au fost folosite unilateral de catre Calin Popescu-Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: