Constantin spune tot acum, da in vileag abuzurile lui Tariceanu: „Sunt lucruri care depasesc imaginatia. Si eu am crezut ca se lupta pentru drepturile cetatenesti”

politica

Copresedintele ALDE Daniel Constantin l-a acuzat joi pe colegul Calin Popescu-Tariceanu, ca „abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului” sau si a denuntat neregulile din partid, conduse de acesta, dupa alegerile din 11 decembrie.

„Abuzurile continua acolo (n.r. la partid) — se schimba oameni, se schimba yale, se sechestreaza lucruri. Astea sunt lucruri minore care tin de un anumit comportament si care, din pacate, a plecat de la co-presedintele Tariceanu si se pare ca s-a dus si la o parte din colegii din teritoriu, ceea ce sigur ca regret. Nu e vorba de mine. Sunt colegi din teritoriu si chiar de la organizatiile din Bucuresti care nu mai au acces in sediu. Ceea ce se intampla in ALDE, din pacate, mai ales din partea unui om care se doreste a fi liberal si pozeaza in spatiul public ca liberal, este un abuz si o preluare ostila”, a afirmat Constantin joi, la Digi 24, citat de Agerpres.

El a precizat ca in prezent conturile ALDE nu sunt inchise, dar ca acestea ar putea fi folosite, desi ambii co-presedinti sunt ordonatori de credite.

„Aud chiar ca se vor folosi unilateral conturile partidului in conditiile in care suntem ordonatori de credite amandoi. Sunt lucruri care depasesc imaginatia si pe care nu le banuiam a le pune in dreptul domnului Tariceanu. (…) Domnul Tariceanu a spus intotdeauna si am crezut si eu ca se lupta impotriva abuzurilor, pentru drepturile si libertatile cetatenesti. In realitate lucrurile se intampla cu totul si cu totul altfel. Chiar ma uitam in cariera domniei sale si constat, din pacate, ca abuzul este oarecum parte a ADN-ului domniei sale. Abuzurile politice, nu ma refer la alte abuzuri”, a adaugat Constantin.

El a explicat ca in ALDE toate sedintele trebuiau organizate pana la congres pe principiu paritar, ceea ce nu s-a intamplat si ca anumiti oameni „au fost numiti abuziv in functii publice (secretari de stat, sefi de agentii) pe criterii care nu tin de performanta politica”.

Co-presedintele ALDE Daniel Constantin a subliniat ca impreuna cu colegii care provin din Partidul Conservator ar fi putut sa ii retraga lui Tariceanu sprijinul politic pe baza statutului ALDE.

„Puteam sa convoc partea Partidului Conservator, sa activez un articol din statut potrivit caruia persoanele care sunt trimise in judecata pot sa aiba retras sprijinul politic (…) Art 20 alin 3 prevede ca ‘masura suspendarii din functie si a drepturilor ce decurg din calitatea de membru ALDE se poate lua si in cazul trimiterii in judecata penala pe durata procesului’.(…) Vreau sa trag un semnal de alarma. Lucrurile au mers bine pana la momentul alegerilor si au inceput sa fie numiti oameni in functii (…) Haideti sa punem oameni in functii dupa performanta astfel incat sa nu punem in pericol imaginea ALDE”, a punctat Constantin.

El a mai sustinut ca deciziile se luau in ALDE „unilateral” de catre Tariceanu si ca portofoliul Mediului i-a revenit ca urmare a unei intelegeri Dragnea-Tariceanu, desi el si-ar fi dorit portofolii pe care le cunoaste mai bine, cum ar fi Agricultura sau Fondurile Europene.

„S-a dus singur. A tinut de negociere. Prioritatile au fost sefia Senatului si ministerul Energiei. Celelalte au fost secundare. Din acest motiv nici eu nu am ajuns ministru la Agricultura sau Fonduri Europene, acolo unde era specializarea mea, si am ajuns la Ministerul Mediului pe o intelegere intre cei doi. Nu il acuz pe domnul Dragnea pentru ca cel care trebuia sa apere obiectivele ALDE era domnul Tariceanu”, a mai spus Constantin.

Ministrul Constantin a subliniat insa ca spera ca lucrurile sa se indrepte in ALDE.

„Eu voi continua sa sper in continuare ca in ALDE lucrurile se vor indrepta si ne vom intoarce la democratie. Cel putin pana la acest simulacru de Congres ma voi lupta (…) Eu aveam o casa care se numea Partidul Conservator. In casa noastra a venit domnul Tariceanu cu un prieten, doi, trei cinci. (…) Dupa un timp, constat ca cei care au intrat in casa noastra nu aveau ganduri curate si dupa doi ani ne spun ca nu mai e loc de noi in aceasta casa si ne scot pe geam, pe usa, pe unde nimeresc (…) Eu continui sa cred ca in ALDE se vor indrepta lucrurile si acei oameni care au facut abuzuri vor reveni la ceea ce inseamna democratie si liberalism (…) Colegii mei au facut o actiune in instanta inca de saptamana trecuta. Eu astept ca acea actiune sa fie solutionata cat mai repede si acel Congres abuziv sa nu aiba loc”, a explicat Constantin.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: