Consultari la Cotroceni privind votul in diaspora. Ponta, ocupat sa-l atace pe Basescu

news

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, luni dimineata, la Palatul Cotroceni, a treia serie de consultari cu partidele, pe tema reformei electorale si a stadiului acestui pachet de legi, blocarea cererilor justitiei de catre legislativ si votul in diaspora, prima delegatie fiind cea a PSD.

Consultarile cu PSD au inceput la ora 10.00, din delegatia social-democratilor facand parte presedintele PSD Victor Ponta, presedintele executiv Liviu Dragnea, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, presedintele comisiei de revizuire a Constitutiei, Ioan Chelaru, precum si parlamentarii Andrei Dolineaschi si Gabriela Podasca.

Seful statului i-a salutat pe delegatii PSD si i-a rugat ”sa isi ocupe locurile”.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a tinut sa remarce faptul ca, fata de celelalte consultari, s-a schimbat asezarea la masa de negocieri, delegatiile fiind pe partea dreapta si reprezentantii Palatului Cotroceni, pe partea stanga a mesei.

”Vroiam sa ne asezam pe partea cealalta, din obisnuinta ( pe partea stanga, nr), a afirmat Ponta.

”Acum cred ca ceva trebuie si schimbat”, a replicat presedintele Klaus Iohannis.

”Noi suntem de acord cu toate schimbarile. Orice schimbare care ne face sa uitam de vremurile trecute este binevenita”, a declarat la randul lui Ponta, citat de Mediafax.

Dupa delegatia PSD vor intra la discutii, la ora 11.00, reprezentantii Partidului National Liberal, la ora 12.00 – Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. La ora 15.00, seful statului va avea consultari cu Partidul Conservator, la ora 16.00, cu Uniunea Democrata Maghiara din Romania iar la ora 17.00 cu Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale.

Cea de-a treia serie de consultari presedinte-partide vizeaza „stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor”.

De asemenea, pe agenda intalnirilor se vor mai afla „discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public”.

Aceasta este cea de-a treia runda de consultari pe care presedintele Klaus Iohannis o organizeaza, cu partidele parlamentare, de la preluarea mandatului, in decembrie 2014.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: