Continua balamucul: Omul lui Dragnea din Guvern a sechestrat Monitorul Oficial

politica

Mihai Busuioc, actualul sef al Secretariatului General al Guvernului, refuza sa contrasemneze decizia lui Sorin Grindeanu de a-l elibera din functie. Drept urmare, aceasta nu poate fi publicata in Monitorul Oficial, iar Victor Ponta nu poate prelua functia, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Potrivit legii, Monitorul Oficial functioneaza sub autoritatea Executivului, ce este exercitata prin Secretariatul General al Guvernului. Asta inseamna ca fiecare act emis trebuie contrasemnat si de seful Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Potrivit unor surse guvernamentale, actualul sef al SGG, Mihai Busuioc, a refuzat sa contrasemneze decizia premierului de a-l elibera din functie, iar fara aceasta semnatura documentul nu poata sa apara in Monitorul Oficial.

Inca de joi, surse politice au anuntat ca in locul lui Busuioc va fi numit Victor Ponta. La conferinta de joi seara, premierul Sorin Grindeanu indemna jurnalistii sa citeasca Monitorul Oficial pentru a vedea ce schimbari se produc la nivelul SGG, doar ca acele acte nu au aparut nici pana la ora transmiterii acestei stiri.

La preluarea mandatului, in 4 ianuarie 2017, numirea lui Busuioc la SGG a fost prima masura luata de premierul Grindeanu.

Astfel, Mihai Busuioc a fost eliberat din functia de secretar general al Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si numit secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Busuioc a fost demis in mai 2012 de catre premierul de atunci, Victor Ponta, de la sefia Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

In iulie 2012 inspectorii Corpului de Control al Guvernului au identificat nereguli in derularea unui proiect al Agentiei de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru care BIRD a imprumutat Romaniei peste 47 milioane euro, printre responsabili aflandu-se si Mihai Busuioc.

Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in timpul mandatului lui Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: