Continua curatenia in Moldova. Kovesi merge la Chisinau, se va intalni cu presedintele Maia Sandu

politica

Procurorul-sef european, Laura Codruta Kovesi, va efectua o vizita oficiala in Republica Moldova in perioada 11-14 iulie, a comunicat miercuri Delegatia Uniunii Europene la Chisinau, citata de publicatia Ziarul de Garda.

Cu ocazia acestei vizite la Chisinau, Laura Codruta Kovesi urmeaza sa aiba o serie de intrevederi cu reprezentanti ai autoritatilor moldovene.

Potrivit surselor publicatiei Replica Media, sefa Parchetului European va avea intrevederi inclusiv cu presedintele Maia Sandu, precum si cu seful legislativului Igor Grosu.

Presedintele Maia Sandu, care s-a intalnit in ianuarie 2021 la Bruxelles cu Laura Codruta Kovesi, afirma cu acea ocazie ca vrea sa colaboreze cu institutia europeana pentru a impulsiona reformele din sistemul justitiei al republicii.

Parchetul European (EPPO) si-a inceput activitatea la 1 iunie 2021, fiind responsabil cu anchetarea si urmarirea penala a infractiunilor care afecteaza bugetul Uniunii Europene.

Citeste si: Dodon, scos cu mascatii din curtea vilei si bagat dupa gratii. Moldova condusa de Maia Sandu chiar lupta cu marea coruptie, nu mimeaza

Comentarii: