Continua relaxarea restrictiilor in orasele din China

externe

Mai multe orase din China continua sa anuleze, vineri, restrictiile impuse de Covid, relaxand regulile de testare si de carantina in urma protestelor la nivel national care cer incetarea blocajelor si libertati politice mai mari, potrivit France 24.

In acelasi timp, autoritatile continua sa incerce sa tina sub control protestele cu mai multa politie pe strazi, cenzura online si supravegherea sporita a populatiei.

Incepand de vineri, locuitorii din Chengdu nu vor mai necesita un rezultat negativ recent al testului pentru a intra in locuri publice sau pentru a merge cu metroul, ci doar un cod verde de sanatate care sa confirme ca nu au calatorit intr-o zona cu „risc ridicat”.

La Beijing, autoritatile sanitare au cerut, joi, spitalelor sa nu refuze tratamentul persoanelor care nu au test PCR negativ efectuat in decurs de 48 de ore.

In ianuarie, o femeie insarcinata din orasul Xi’an a avortat dupa ce i s-a refuzat intrarea in spital pentru ca nu avea rezultatul testului PCR.

China a inregistrat o serie de decese din cauza amanarii tratamentului, inclusiv moartea recenta a unui copil de patru luni care a fost blocat in carantina cu tatal lui.

Aceste cazuri au devenit virale in timpul protestelor, dupa aparitia unei postari cu numele celor care au murit din cauza presupusei neglijente legate de raspunsul la pandemie.

Multe alte orase cu focare de virus permit restaurantelor, centrelor comerciale si chiar scolilor sa se redeschida, intr-o indepartare clara de la regulile severe anterioare.

In Urumqi, unde 10 persoane au murit in urma unui incendiu, incident care a fost scanteia protestelor anti-restrictii, autoritatile au anuntat vineri ca supermarketurile, hotelurile, restaurantele si statiunile de schi se vor deschide treptat. Orasul cu peste patru milioane de locuitori a suferit una dintre cele mai lungi carantinari din China, unele zone fiind inchise de la inceputul lunii august.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: