Continua sa ploua in Pasajul Unirii: „Picuri destul de mari si desi”. Renovarea a costat 12 milioane de euro, mai multe accidente grave s-au produs dupa redeschidere

news

Cristian Paun, profesor universitar la ASE Bucuresti, a anuntat joi ca ploua in continuare in Pasajul Unirii, recent renovat de Primaria Sector 4.

„Am trecut chiar acum prin Pasajul Unirii, dinspre Tineretului spre Universitate.

Confirm, ploua in tunel pe tot parcursul tunelului din tavan. Picuri destul de mari si desi. Oare, in afara de tabla aia multicolora, beculete stralucitoare foc si sigla cu ‘iubesc in Sectorul 4’ puse din metru in metru s-a mai facut ceva? Lipsea doar poza cu ‘garantat Baluta & co’. De aia ploua!

Investitii din astea record, scapate de sub control, care cresc PIB-ul si complexitatea. Le refacem de 3-4 ori si tot degeaba! Daca nu te omoara, te jupoaie! Rezilienta, nu gluma! Beton armat!”, a scris Paun pe Facebook.

Mai multe publicatii au anuntat inca de miercuri ca ploua in Pasajul Unirii.

Primaria Sector 4 este condusa de Daniel Baluta (PSD), acuzat deseori in presa de legaturi cu clanurile de interlopi din acest sector, in special cu Clanul Sportivilor.

Lucrarile de renovare la pasaj au inceput la data de 19 iunie, au durat doua luni si jumatate si au costat 12 milioane de euro.

„Mi-am respectat cuvantul dat, asa ca redeschidem circulatia rutiera in Pasajul Unirii! Am spus ca terminam pana la inceperea anului scolar si asta facem! Diseara, la ora 20:00, vom circula in siguranta in Pasajul Unirii”, a anuntat primarul Daniel Baluta in septembrie pe pagina de Facebook.

La cateva zile de la inaugurare, un sofer turc a fost amendat de politisti dupa ce a vrut sa intre cu TIR-ul in pasaj, fara a respecta limita de inaltime, si a rupt poarta metalica montata inainte de intrarea in pasaj.

Pe 21 septembrie, un camion a ramas blocat in pasaj dupa ce soferul a ignorat limitatorul de inaltime si a fortat trecerea prin tunel, deteriorand plafonul. Primaria Sectorului 4 a anuntat atunci ca pagubele vor fi stabilite de o comisie si urmeaza sa ii fie imputate soferului. Tot atunci Primaria a anuntat ca de la redeschiderea pasajului, cinci vehicule de mari dimensiuni au ramas blocate, fie in poarta gabaritica, fie in tunelul rutier.

Cel mai grav incident a avut loc in 23 decembrie 2022, cand un autocar cu turisti greci a lovit bara de presemnalizare de la intrarea in pasaj, o persoana decedand.

Joi, un camion a ramas intepenit in pasajul Unirii blocand traficul rutier. Dupa aproximativ 40 de minute, rotile camionului au fost dezumflate si vehiculul a putut fi scos.

Soferul autoutilitarei care s-a blocat, joi, in Pasajul Unirii, a fost sanctionat contraventional cu o amenda de 870 de lei, fiind, totodata, retinut certificatul de inmatriculare si retrase placutelor cu numarul de inmatriculare, deoarece masina avea efectuate modificari constructive neomologate.

„In urma verificarilor efectuate, politistii Brigazii Rutiere au constatat faptul ca autoutilitara avea efectuate modificari constructive neomologate (suprastructura metalica depasea dimensiunile vehiculului). Conducatorul autoutilitarei a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 870 de lei, iar ca masura tehnico-administrativa s-a dispus retinerea certificatului de inmatriculare si retragerea placutelor cu numarul de inmatriculare, fiind eliberata o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie”, informeaza Biroul de presa al Brigazii Rutiere.

Politistii de la fata locului fac toate verificarile pentru a afla cum s-a petrecut incidentul. Din primele informatii, se pare ca masina care a ramas blocata ar fi fost modificata, astfel incat nu se mai incadra in limita de inaltime a pasajului. Cu rotile dezumflate, autoutilitara avea 3,74 metri inaltime, limita fiind de 3,5 metri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: