Contraatac puternic, Ucraina a eliberat deja jumatate din Severodonetk: „Lupte de strada dure. Orasul este impartit in doua, rusilor le e frica sa se deplaseze liber”

externe

Rusii au pierdut teren in Severodonetk, oras-cheie in estul Ucrainei si epicentrul unor lupte grele pentru controlul Donbasului, a anuntat duminica guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Gaidai, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„A fost o situatie dificila, rusii controlau circa 70% din oras, dar in cursul ultimelor doua zile au fost respinsi. Orasul este impartit in doua, le e frica sa se deplaseze liber”, a anuntat pe contul sau de Telegram guvernatorul Luganskului, controlata partial de separatistii prorusi din 2014, avand drept capitala administrativa orasul Severodonetk.

„Orasul este acum mai mult sau mai putin impartit in doua”, a insistat Gaidai, citat si de Reuters.

Explozii puternice au zguduit Kievul duminica dimineata, a anuntat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, intr-un mesaj difuzat pe Telegram.

”Cateva explozii au avut loc in cartierele Darnytsky si Dniprovsky din oras. Echipele de interventie sting incendiul”, a scris primarul capitalei Ucrainei. Sirenele au sunat in multe alte orase ale tarii.

”Situatia la Severodonetk, unde continua luptele de strada, ramane extrem de dificila”, a declarat presedintele ucrainean Volodimir Zelenski intr-un mesaj video difuzat in noaptea de sambata spre duminica, deplangand ”raidurile aeriene, tirurile de artilerie si cu rachete constante”.

Mai mult despre:

Comentarii: