Contraatacul avocatului lui Dragnea in dosarul afacerii cu porci. Cum incearca oamenii liderului PSD sa il compromita pe procuror

news

Avocatul lui Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman unde actionar majoritar este fiul lui Liviu Dragnea, a depus o plangere impotriva procurorului Marian Dragulescu, invocand incalcari de procedura si lipsa de obiectivitate in desfasurarea anchetei.

Avocatul Maria Vasii, care este si aparator in procesul lui Liviu Dragnea, sustine ca magistratul a fost adus la Parchetul General de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru a investiga cauza in care Ilie Dragne este cercetat.

„In timp ce era audiat a fost intrerupta audierea pentru o confruntare directa cu un alt inculpat, desi nu s-a urmat procedura de la confruntare, ci a fost doar o forma de a-i pune fata-n fata, doar ca o presiune psihologica pentru declaratii. Apoi modul in care domnul procuror a fost ridicat, de la gradul de procuror de judecatorie, prin delegare impotriva regulilor prevazute de lege, direct ca procuror de Inalta Curte. Pentru ca dansul primeste un salariu foarte mare numai pentru aceasta delegare, noi spunem ca este in masura sa ne ingrijoreze, pentru ca este ca un beneficiu care poate sa-i infranga obiectivitatea. Dumnealui este delegat la parchetul Inaltei Curti pentru a instrumenta acest dosar. Am fi vrut un procuror care sa lucreze in mod obisnuit aici”, a mai spus Maria Vasii, potrivit Mediafax.

Avocatul sustine ca au existat mai multe abateri de la procedura in modul in care procurorul de caz a instrumentat dosarul pana in prezent. Plangerea a fost depusa la conducerea sectiei din care face parte magistratul.

„Am constatat mai multe incalcari de procedura in dosar, intre care faptul ca aceasta cauza cadea in competenta Parchetului de pe langa Tribunal si este instrumentata de Parchetul Inaltei Curti. Noi am primit, pana la miscarea actiunii penale impotriva lui Ilie Dragne, 150 de volume de urmarire penala care s-au facut fara ca clientul meu sa fie acuzat si, desigur, fara sa aiba nicio legatura. Din cele 150 de de volume poate 100 de pagini – cel mult – il privesc pe clientul meu (…) In timpul perchezitiilor, desi procedura uzuala din timpul perchezitiilor spune clar preluarea unor documente, cei care au efectuat perchezitiile au trecut peste mandatul dumnealor si au trecut la audierea persoanelor pe care le-au gasit la acele sedii, inclusiv la sediul fermei si au procedat la audiere, desi procedura nu permite acest lucru. Audierea acestor persoane trebuie facute in regulile procedura, sa-i chemi, sa le citesti drepturile, sa-i atentionezi asupra consecintelor masurii, sa-i pui sa depuna juramant”, a declarat Maria Vasii, aparatorul lui Ilie Dragne.

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, a fost retinut pentru 24 de ore in data de 10 august, iar incepand cu 11 august, acesta se afla sub control judiciar pana in luna octombrie a acestui an. Acuzatiile la adresa sa vizeaza complicitate la evaziune fiscala, bugetul de stat fiind prejudiciat, potrivit procurorilor, cu suma totala de peste 9 milioane de euro.

Cel putin alte opt persoane sunt vizate in acest dosare, insa, pana in prezent, procurorii nu au facut publica identitatea celor anchetati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: