Contract FABULOS, de 670 milioane euro, gasit in casa lui Moisescu, omul lui Chiliman

news

Anchetatorii au descoperit, in urma perchezitiilor de saptamana trecuta facute la locuinta lui Vlad Moisescu, un contract prin care soacra fostului trezorier al PNL isi imprumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor judiciare citate, acest contract a fost considerat suspect de catre anchetatori tinind cont de acuzatiile care i se aduc lui Vlad Moisescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a afirmat, luni dupa-amiaza, la iesirea de la DNA Ploiesti, ca procurorii au pus sechestru pe bunuri in valoare de trei miliarde de lei in dosarul in care este cercetat alaturi de primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, de consiliera acestuia, Ioana Costescu, si de consilierul local Ion Brad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Moisescu a spus ca, in ceea ce-l priveste, a fost instituit sechestru pe case, actiuni si conturi si ca, cel mai probabil, va contesta masura asiguratorie.

In privinta documentului gasit de catre procurori la perchezitia domiciliara facuta la locuinta lui Moisescu, prin care soacra acestuia isi imprumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro, Vlad Moisescu a spus ca acel document nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1.

„Este un act sub semnatura privata, care nu a avut niciun fel de consecinta, dar, cel mai important, nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1”, a spus Moisescu.

Acesta a declarat ca suma de 670 de milioane de euro care apare in actul de imprumut dintre soacra si sotia sa nu este cea reala si ca in acel document este vorba despre „o eroare materiala de denominare” facuta de „cel care a intocmit actul”.

La scurt timp de la iesirea lui Moisescu din DNA Ploiesti au parasit sediul institutiei si Andrei Chiliman, precum si consiliera sa personala Ioana Costescu.

Chiliman a declarat ca i-a fost pus sechestru „pe declaratia de avere”.

„Pe declaratia mea de avere s-a pus sechestru. Mai mult nu spun”, a afirmat Chiliman.

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, si Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Andrei Chiliman si consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta intr-un dosar privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care primeau „comisioane” de 10% din valoarea contractelor incheiate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri noapte, ca Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad sa fie cercetati in libertate, sub control judiciar, in acest dosar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: