Controale de amploare in pietele din Bucuresti si din tara, pe fondul suspiciunilor legate de depasirea masiva a concentratiilor de pesticide in pepeni

news

pepeni, concentratii, nitrati, controale, piete

Pietele din toata tara sunt pline de pepeni, insa odata cu aparitia lor pe tarabele comerciantilor creste ingrijorarea oamenilor cu privire la cantitatea de nitrati pe care delicoasele fructe de sezon o contin.

O serie de influenceri au postat filmari care sugereaza ca in fructele de sezon sunt depasiri impresionate ale concentratiilor de substante chimice folosite ca ingrasaminte, insa specialistii atrag atentia ca multe dintre aceste masuratori sunt eronate, fie din cauza aparatelor, fie a modului in care sunt interpretate.

Pe de alta parte, riscul nu este de neglijat, iar marti au fost lansate controale de amploare in pietele din Capitala, anunta Realitatea TV. Inspectorii verifica pepenii scosi la vanzare, dupa ce au fost descoperite cantitati uriase de nitrati in unii dintre ei. Specialistii recomanda consumatorilor sa achizitioneze pepeni din surse sigure si sa se informeze cu privire la metodele de cultivare folosite de producatori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: