externe

Controversat politician, impuscat de un lunetist. Crima a fost surprinsa intr-o inregistrare live pe Facebook – Video

Un controversat primar din Filipine a fost impuscat mortal luni, la ceremonia de arborare a drapelului, informeaza Stirile Pro TV. Antonio Halili a devenit cunoscut din cauza ca organiza parade in cadrul carora ii prezenta pe cei arestati pentru infractiuni legate de traficul sau consumul de droguri.

Primarul orasului filipinez Tanauan a fost ucis cu un singur foc de arma, fiind impuscat in zona pieptului de un atacator necunoscut, a declarat Renato Mercado, oficial al politiei, pentru CNN.

Moartea primarului a fost surprinsa intr-o filmare. In imagini, Halili asista la ceremonia de arborare a drapelului alaturi de alti oficiali guvernamentali, in timp ce oamenii prezenti canta imnul national. In timp ce camera filmeaza un alt grup de persoane, se aude o impuscatura, iar o femeie tipa in limba engleza: „O, Doamne!”.

Agentii care ii asigurau securitatea primarului au deschis si ei focul, generand panica in randul oficialilor guvernamentali si a angajatilor primariei, care au fugit sa isi caute un adapost, a relatat agentia filipineza de presa PNA.

Gerry Laresma, angajatul guvernamental care a facut filmuletul, a declarat ca este neclar unde se afla lunetistul. Cu toate acestea, el a precizat ca primarul primise amenintari cu viata, din cauza politicii sale dure impotriva celor care au legatura cu drogurile.

La mai putin de o ora de la incident, Halili a fost declarat mort la Spitalul Memorial Reyes. Astfel, o echipa a fortelor speciale a fost mobilizata sa ancheteze acest asasinat, a precizat Seful Politiei din Filipine, Oscar Albayalde. Potrivit acestuia, un motiv luat in calcul de autoritati este organizarea de parade cu infractori.

Si purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a reactionat, condamnand crima. Harry Roque a adaugat ca Antonio Halili era un aliat al presedintelui Rodrigo Duterte, promitand ca se va face dreptate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Masinaria de razboi a lui Putin incepe sa scartaie: pentru prima oara din 1999, Gazprom a raportat o pierdere neta de aproape 7 miliarde de dolari pe 2023

Gazprom, gigantul energetic controlat de stat din Rusia, a fost pe minus anul trecut pentru…

4 ore ago

Hitler ar fi fost invidios: 83% dintre rusi isi exprima totala incredere ca Vladimir Putin „face treaba buna”

Increderea publicului rus in conducerea presedintelui Vladimir Putin a crescut cu 4 puncte procentuale (p.…

51 de minute ago

Viktor Orban anunta ca Ungaria isi va spori cheltuielile militare daca razboiul din Ucraina se va prelungi si in 2025

Ungaria va fi nevoita sa-si sporeasca cheltuielile militare si in anul urmator daca razboiul din…

O oră ago

Planeta maimutelor: „bandele de macaci” din Thailanda au luat cu asalt strazile unui oras turistic, distrugand afisele care cer alungarea lor – VIDEO

Intr-un oras thailandez, macacii au devenit o problema politica inflacarata si manifesta atitudini aproape umana,…

5 ore ago

Las-o, ba, ca merge asa: craterul adanc de 15 m de la Slanic ar fi trebuit astupat azi-noapte, dar nu a venit nimeni sa-l astupe

E stare de alerta extrema in orasul Slanic Prahova. Surparea masiva produsa acum o saptamana…

2 ore ago