Contul bancar, obligatoriu pentru cumparaturi, de luna viitoare

pagina verde

plati cash, card, guvern, proiect, suma maxima, 5.000 de lei

Legea pentru intarirea disciplinei financiare privind incasarile si platile, care limiteaza valoarea platilor in numerar, a fost deja publicata in Monitorul Oficial si va intra in vigoare incepand de luna viitoare.

Legea va intra in vigoare peste 30 de zile. Legea include si prevederi legate de limitarea comisioanelor interbancare, care se aplica insa peste un an, scrie Agerpres.

Potrivit Legii, sunt interzise incasarile in numerar, integral sau fragmentate, pentru facturile de peste 5.000 lei, respectiv de 10.000 lei, in cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum si fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a caror valoare depaseste 5.000 lei, respectiv 10.000 lei.

De asemenea, sunt limitate incasarile in numerar de la persoane fizice, in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de persoana. Fac exceptie incasarile de la persoanele fizice ce pot sa depaseasca acest plafon pentru contracte de vanzare cumparare cu plata in rate.

Documentul limiteaza si platile facute intre persoane fizice la 50.000 de lei (11.300 de euro, la cursul de joi al BNR).

Orice vanzare, cumparare/imprumut intre doua persoane fizice poate fi facuta cash doar pana la acest plafon, restul prin banca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: