Copil umilit de invatatoare pentru ca i-a adus un „martisor urat”. Nicolae are probleme de vedere

news

Nicolae, un elev de clasa a III-a dintr-o scoala din comuna argeseana Slobozia, nu mai vrea sa mearga la scoala, dupa ce invatoarea l-a umilit, refuzandu-i martisorul pentru ca era urat. Nicolae are probleme de vedere.

De 1 martie, Nicolae a mers la scoala cu o ciocolata si un martisor confectionat de el si i l-a oferit invatatoarei, numai ca aceasta l-a umilit in fata colegilor, spunandu-i ca martisorul este urat si ca el nu a fost in stare sa cumpere un martisor de calitate, relateaza Adevarul de Pitesti.

Baietelul a ajuns acasa plangand dupa ore si le-a spus parintilor ca invatatoarea l-a jignit. Superiorii ierarhici ai invatatoarei de la scoala din Slobozia precizeaza ca au analizat cazul si ca nu se impune ca aceasta sa fie cercetata disciplinar.

Parintii baiatului, care a fost diagnosticat ca fiind hiperactiv, au facut sesizare si la Inspectoratul Scolar Arges si precizeaza ca au venituri foarte mici ca sa isi poata permite sa cumpere martisoare. In plus, baietelul are o afectiune oftalmologica, avand nevoie de interventii chirurgicale la ambii ochi.

Rudele copilului spun ca acesta este extrem de afectat de incident si ca nu mai vrea sa mearga la scoala de frica invatatoarei. La randul sau, invatatoarea a declarat ca nu l-ar fi jignit pe baietel si ca i-ar fi spus doar ca nu trebuia sa cheltuiasca banii pe martisor si ciocolata.

Jurnalista Oana Dimofte anunta oamenii il pot ajuta pe Nicolae, cumparandu-i martisoare, pentru a-si face operatia la ochi.

„Asa cum am spus aseara, l-am sunat azi pe tatal copilului. Nu are sens sa va povestesc cata emotie a fost in discutia asta. Nici cat s-a bucurat sa afle ca mai multi oameni vor sa ii demonstreze lui Nicolae ca martisoarele lui sunt foarte, foarte frumoase. Asa cum este orice lucru oferit de un copil din inima.

Am vorbit si cu Nicolae. Nici cat de bucuros a fost sa afle ca unii oamenii ii apreciaza martisorul nu are sens sa va descriu. Cred ca e usor de imaginat.

Deci vom face asa. Nicolae stie ca mai multi oameni vor sa cumpere martisoare de la el. La pretul pe care fiecare il doreste si il poate oferi. El va incepe sa le confectioneze, cand si cum poate, tinand cont si de nevoia de a-si menaja ochii. Banii pentru martisoare vor fi folositi pentru operatia de care copilul are nevoie la ambii ochi”, a relatat Dimofte pe Facebook.

Contul e aici:
Ionut Balasa
Numar de cont: 2511 0946 2350 47611
CEC BANK
IBAN: RO32 CECE C001 9462 3504 7611

Acesta este martisorul pe care Nicolae l-a oferit invatatoarei:

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: