Copilotul ucigas de la Germanwings avea RADACINI in Romania

news

Bunicul copilotului Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit avionul Germanwings in Alpii francezi, ar fi emigrat din Romania in Germania, in anii ’70, sustine publicatia locala Donau Kurier, intr-un reportaj realizat in orasul in care au locuit pana de curand bunicii tanarului.

Bunicul lui Andreas Lubitz, un medic pediatru in varsta de 87 de ani, si bunica sa, 84 de ani, au locuit in oraselul Neuburg, landul Bavaria, pana in urma cu cateva luni, cand s-au mutat la fiica lor, mama copilotului, in Montabaur, landul Rheinland-Pfalz.

Potrivit Donau Kurier, citat de Mediafax, bunicul lui Andreas Lubitz ar fi originar din Romania. La inceputul anilor ’70, pe vremea cand era un tanar medic, el a venit la un congres si nu s-a mai intors in tara.

Barbatul si-a gasit un loc de munca la clinica de pediatrie din Neuburg, in timp ce sotia sa a fost profesoara la scoala primara din oras. Publicatia nu precizeaza daca si femeia este originara din Romania.

Unchiul lui Andreas Lubitz a avut un magazin de articole sportive in oras, unde, in prezent, mai traieste o matusa a tanarului.

Andreas Lubitz, copilotul avionului Airbus A320 prabusit marti in Alpii francezi, este suspectat ca a provocat intentionat aceasta tragedie. Potrivit presei germane, tanarul s-a confruntat cu un episod depresiv major in 2009 si se afla sub observatia unor medici neurologi si psihiatri. Anchetatorii care au efectuat perchezitii la domiciile acestuia au descoperit ca Lubitz avea concediu medical inclusiv pentru ziua in care a avut loc tragedia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: