Copilul tau nu vrea sa invete? Iata scrisoarea emotionanta a lui Einstein pentru fiul sau de 11 ani

life

O scrisoare adresata de Albert Einstein fiului sau de 11 ani releva o metoda extrem de eficienta prin care copiii pot fi convinsi sa invete.

In 1915, Albert Einstein avea 36 de ani si locuia la Berlin impreuna cu verisoara sa Elsa, care apoi i-a devenit a doua sotie. Cei doi baieti ai sai, Hans Albert Einstein si Eduard “Tete” Einstein erau impreuna cu mama lor, Mileva, la Zurich.

Dupa opt ani de eforturi intense, Einstein a reusit in sfarsit sa-si concluzioneze teoria relativitatii generale, care i-a adus celebritatea internationala, pe doar doua pagini. Implinit si satisfacut, el i-a adresat fiului sau de 11 ani urmatoarea scrisoare.

“Dragul meu Albert,

Ieri am primitt scrisoarea ta si am fost foarte fericit. Imi era teama ca nu doresti sa imi mai scrii. Mi-au spus cand am fost la Zurich ca este foarte ciudat pentru tine cand vin acolo. Prin urmare cred ca ar fi mai bine sa ne vedem in alta parte, unde nimeni nu ar putea sa ne deranjeze. In orice caz voi face in asa fel incat in fiecare an sa petrecem o luna impreuna, astfel incat sa vezi ca ai un tata care tine la tine si care te iubeste. Vei putea sa inveti multe lucruri bune si frumoase de la mine, pe care altul nu le-ar putea oferi atat de usor. Ceea ce am realizat prin atata munca obositoare nu ar trebui sa fie doar pentr straini, ci mai ales pentru baietii mei. In aceste zile am finalizat una dintre cele mai frumoase lucrari din viata mea, cand te vei face mare iti voi povesti.

Sunt foarte multumit ca iti place pianul. Acesta si tamplaria sunt, dupa parerea mea, pentru varsta ta, cele mai bune preocupari, chiar mai bune decat scoala. Pentru ca acestea sunt lucruri care se potrivesc unui tanar ca tine foarte bine.

In primul rand sa canti la pian ceea ce iti place, chiar daca profesorul nu le-a inclus printre teme. Acesta este cel mai bun mod de a invata, atunci cand faci ceva cu o asemenea incantare incat nici nu realizezi cand a trecut timpul. Si eu cateodata sunt prins atat de tare in munca incat uit sa iau masa de pranz.

De asemenea sa te joci ringtoss (joc cu cercuri-n.red.) cu Tete. Iti dezvolta agilitatea. Sa mergi si la prietenul meu Zangger din cand in cand, este un prieten drag. Salutari mamei”, se incheie scrisoarea lui Albert Einstein catre fiul sau.

Spre deosebire de fratele sau, care a suferit de schizofrenie, fiind internat deseori in spitale psihice, Hans Albert Einstein a avut o viata normala. A fost inginer, avand cetatenie elvetiana si americana, fiind cunoscut pentru cercetarile in domeniul transportului sedimentelor. A murit in 1973, la varsta de 69 de ani.

Sursa: Farnamstreetblog.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: