George Copos a fost ELIBERAT conditionat. Ce a declarat la IESIRE

news

George Copos a fost eliberat conditionat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani de inchisoare, decizia luata de Tribunalul Bucuresti fiind definitiva.

Tribunalul Bucuresti a admis astfel contestatia lui George Copos in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 5 prin care a fost respinsa propunerea de eliberare conditionata. Instanta Tribunalului Bucuresti a dispus ca George Copos sa fie pus de indata in libertate.

La iesirea din penitenciar, Copos a declarat ca este „nedrept” ce i s-a intamplat.

„Sunt in inchisoare multi oameni care au creat locuri de munca, care au adus capital pentru tara. E nedrept. Important este acum altceva. Sa ies cu toate simturile sanatos. Si cu trupul, si cu sufletul, si cu inima. Ma duc direct la spital sa vad!”, a spus Copos, aproape cu ochii in lacrimi.

Totodata, Copos a mentionat ca ii este rusine de situatia prin care a trecut in ultimele 13 luni.

„Ma simt rusinat. Sunt un om care a creat 5.000 de locuri de munca. Am facut peste 270 de milioane de euro investitii. Eu am crezut enorm de mult in cea de-a treia putere in stat, cea judecatoreasca. Si vreau sa cred! Vreau sa cred ca traiesc intr-un stat de drept. Acum sunt extrem de ingrijorat ca ai mei copii nu mai vor sa ramana in Romania. Nu pot sa va spun daca eu mai raman in tara”, a completat Copos.

Judecatoria Sectorului 5 a respins, in 25 februarie, propunerea de eliberare conditionata a lui George Copos, trimisa instantei dupa ce Comisia de la Penitenciarul Rahova a stabilit ca acesta intruneste conditiile pentru a fi pus in libertate, intrucat a executat o treime din pedeapsa de patru ani.

Magistratul de la Judecatoria Sectorului 5 arata, in motivarea deciziei, ca George Copos a scris cinci lucrari stiintifice in penitenciar, dar nu a dovedit ca s-a straduit sa se indrepte si nici nu a demonstrat ca a facut eforturi reale pentru reinsertie sociala.

In 25 august 2014, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul „Loteria I”. In momentul in care a primit aceasta pedeapsa, Copos se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani si opt luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: