Coposu, lectie peste timp: „Patriotismul este o dragoste discreta pentru tara. Gasesc ca afisarea patriotismului este indecenta”

politica

O noue lectie peste timp din partea seniorului politicii romanesti, Corneliu Coposu, in timp ce liderii politici de azi se intrec in declaratii patriotice bombastice.

„Patriotismul este o dragoste discreta pentru tara, o disponibilitate de a-ti da oricind viata pentru ea si de a nu marturisi acest sentiment. Gasesc ca afisarea patriotismului este indecenta. Un om care simte dragostea pentru tara, un om care este decis ca in interesul tarii sa-si sacrifice propria existenta nu are sa se bata pe piept cu sentimentul acesta”, spunea Corneliu Coposu, conform site-ului corneliu-coposu.eu.

Citeste si: Clarviziunea lui Coposu: „Blestemul Romaniei ar fi ca dupa 20-25 de ani FSN sa se afle si la stanga, si la dreapta esichierului politic“

Liderii principalelor partide din Romania, Marcel Ciolacu si Florin Citu, au vorbit de 1 Decembrie despre lucruri care nu ii reprezinta, avand un discurs gol de continut.

„Sa nu uitam ca Romania este in primul rand a lor, nu doar a celor privilegiati din varf. A tatalui care se trezeste cu noaptea in cap pentru a avea grija de mica sa afacere. A mamei care se chinuie din greu cu doua job-uri pentru a-i oferi o viata mai buna copilului sau. A tinerilor care invata pe rupte pentru a-si face un rost in viata. A bunicilor care dupa o viata de munca vor sa se bucure in liniste de nepoti”, a sustinut Ciolacu, ale carui greseli de exprimare sunt extrem de frecvente.

„Partidul National Liberal transforma Romania intr-o tara moderna si prospera. Am convingerea ca acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investitii si sustinerea prin orice mijloace a capitalului privat si a inovatiei. Doar asa vom ajunge sa avem o Romanie puternica, tara pe care si-au dorit-o inaintasii nostri la 1918. Onoram istoria si eroii de azi. Dar, cel mai important, in aceste vremuri complicate, este sa ne amintim ca exista o singura Romanie! O Romanie unita sub valori si principii democratice”, a declamat si Citu, care si-a impins partidul intr-o alianta contra naturii cu PSD.

Mai mult despre:

Comentarii: