Copresedintele AUR, Claudiu Tarziu, alaturi de seful Miscarii Legionare, Serban Suru. Suru, fotografii in camasa verde in fata Presedintiei

politica

Copresedintele AUR, Claudiu Tarziu, a participat pe iulie 2016 la o conferinta organizata de seful Miscarii Legionare, Serban Suru. La final, Tarziu s-a pozat impreuna cu sotia alaturi de Suru.

Tarziu, care sustine ca nu are simpatii legionare, s-a fotografiat in iulie 2016 alaturi de Serban Suru, seful Miscarii Legionare, conform site-ului Garda Legionara. El ar fi participat atunci la o conferinta organizata de Serban Suru: „Prigonirea Legionarilor de regimul comunist – trecut si prezent!”. Alaturi de Suru s-a aflat si sotia lui Tarziu, Adela Ioana, care si ea a candidat pe lista AUR din Bacau. Intr-un mesaj transmis ulterior redactiei aktual24.ro, pe care il publicam la finalul articolului, Claudiu Tarziu afirma ca fotografia a fost facuta la sarbatorirea zilei de nastere a unui fost detinut politic, Demostene Andronescu.

Serban Suru s-a fotografiat in uniforma legionarilor in fata mai multor institutii din Romania, inclusiv in fata Presedintiei.

Tarziu a negat, dupa alegeri, ca are simpatii fata de Miscarea Legionara. „Miscarea Legionara este un episod istoric incheiat odata pentru totdeauna. Au mai existat niste epigoni dupa 1990, unii se mai maimutaresc, apar in camesi verzi si astazi dar nu fac nimic”, spunea Tarziu, marti, la Antena 3.

“Corneliu Zelea Codreanu este un personaj istoric care trebuie tratat ca atare. Adica istoricii sa-l judece, nu eu. Fenomenul legiobar este un episod isoric incheiat definitiv si care nu mai poate fi repetat. (…) Corneliu Zelea Codreanu nu este bunicul meu, nu l-am cunoscut, a murit saracul acum vreo 80 de ani. Eu cunosc foarte bine istoria noastra din secolul XX, m-au preocupat totalitarismele, am vrut sa inteleg daca romanii au acceptat jugul comunist fara vreun fel de rezistenta.

Asta s-a spus despre noi, iar din aceasta cauza am fost numiti, ca popor, niste ‘paria’ si nu a fost asa. Stiti ce am aflat? Am avut cea mai lunga rezistenta armata din munti, am avut oameni inchisi in puscariile comuniste 15-20 de ani, au cunoscut acolo o metanoia si au devenit sfinti.

Nu e treaba mea sa-l calific pe Zelea Codreanu, nu dau eu verdicte. Eu zic ca este greu, mai ales prin grila prin care noi citim acum istoria cu alte rigori si alte exigente, sa te pronunti despre un personaj istoric. (….) Eu nu am de ce sa ma delimitez de cineva cand nu am legatura cu acea persoana”, a declarat Claudiu Tarziu, joi, la Realitatea Plus.

Precizarile lui Claudiu Tarziu

„Nu am participat la nici o conferinta pe teme legionare in 16 iulie 2016 si nu m-am fotografiat cu Serban Suru, pretinsul sef al Miscarii Legionare.

De altfel, din imaginea atasata este evident ca ea a fost luata pe timp friguros, cu totii fiind imbracati gros. Este dintr-un alt moment, de la sarbatorirea zilei de nastere a unui fost detinut politic, dl Demostene Andronescu, care se intimpla sa ne numere printre prietenii sai si pe mine, si pe Serban Suru.

Ca sa va edificati in privinta relatiilor mele cu Suru, mergeti pe paginile lui de Facebook si vedeti cam cum ma injura de saptamani si luni intregi”, afirma Tarziu intr-un mesaj pentru aktual24.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: