CORECTITUDINEA POLITICA face ravagii in facultatile din SUA. La ce NEBUNIE s-a ajuns acum

life

Studenti ce sustin conceptul de corectitudine politica au criticat dur universitatea ultraliberala Oberlin din Ohio pentru modul in care a gatit si prezentat puiul prajit, sushi si sandwich-urile vietnameze la cantina, sustinand ca nu-i respecta, relateaza Express.

Studentii universitatii au umplut ziarul scolii cu comentarii despre mancare, plangandu-se ca oferta cantinei campusului este „insensibila”.

O studenta, Tomoyo Joshi, a spus ca orezul folosit in sushi era mult prea putin fiert, demonstrand „lipsa de respect pentru cultura ei”. „Daca oameni care nu fac parte din traditiile respective iau mancarea, o modifica si o servesc drept‚ autentica, asta este lipsa de respect fata de cultura tarii respective”, a adaugat studenta.

La fel se intampla si in cazul lui Diep Nguyen, student din Vietnam in anul intai, care se plange de cat de prost facut a fost sandwich-ul traditional vietnamez Banh Mi: „E ridicol! Cum au putut sa tranteasca acolo ceva total diferit si sa-l catalogheze ca fiind mancarea traditionala a unei tari?”

Colegiul Oberlin din Ohio e renumit pentru echitate sociala, fiind supranumit „cel mai liberal dintre colegiile de arte liberale”.

Oficialii ce se ocupa de mancare in cadrul campusului au cedat presiunilor si au fost de acord sa denumeasca mancarea in functie de ceea ce contine atunci cand nu sunt urmate retete traditionale.

Acest incident apare pe fondul atitudinii dure pe care o au in ultima vreme universitatile la adresa abordarii pe care o au studentii in ceea ce priveste corectitudinea politica in viata de campus. La inceputul lunii, Dr. Everett Piper, presedinte al universitatii Oklahoma Wesleyan, si-a certat studentii egocentrici, spunandu-le ca e cazul sa se maturizeze. „Cultura noastra i-a invatat pe copii sa fie atat de egocentrici si narcisisti. De fiecare data cand le sunt ranite sentimentele, se transforma in victime. Oricine indrazneste sa-i provoace si, in felul acesta, sa-i faca sa se simta prost, e ‚hater’, bigot, tiran”, a spus acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: