Coreea de Nord a impus masuri de izolare in capitala Phenian din cauza afectiunilor respiratorii

externe

Autoritatile din capitala nord-coreeana, Phenian, au ordonat o carantina de cinci zile din cauza numarului tot mai mare de cazuri de afectiunea respiratorie nespecificata, a informat miercuri NK News, cu sediul la Seul, citand o notificare guvernamentala, informeaza The Guardian.

Anuntul nu mentiona Covid-19, dar spunea ca rezidentii din oras au fost obligati sa ramana in casele lor pana la sfarsitul zilei de duminica si sa se supuna verificarilor de temperatura de mai multe ori in fiecare zi, potrivit NK News.

Marti, site-ul web a raportat ca locuitorii Phenianului pareau sa se aprovizioneze cu bunuri in asteptarea unor masuri mai stricte. Nu se stie daca alte zone din Coreea de Nord au impus noi izolari.

Coreea de Nord a recunoscut primul focar de Covid-19 in 2022, dar pana in august a declarat ca a invins virusul.
Regimul nu a confirmat niciodata numarul persoanelor infectate cu Covid, aparent pentru ca nu are mijloacele pentru a efectua teste pe scara larga. In schimb, a raportat un numar zilnic de pacienti cu febra, un numar care a crescut la 4,77 milioane dintr-o populatie de aproximativ 25 de milioane. Dar nu a mai raportat astfel de cazuri din 29 iulie.

Presa de stat a continuat sa informeze despre masurile luate in lupta impotriva bolilor respiratorii, inclusiv gripa, dar inca nu a anuntat ordinul de carantinare.

Marti, agentia de presa de stat KCNA a declarat ca orasul Kaesong, langa granita cu Coreea de Sud, a intensificat campaniile de comunicare publica „pentru ca toti oamenii care lucreaza sa respecte in mod voluntar reglementarile anti-epidemie in munca si viata lor”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: