externe

Coreea de Nord a lansat inca un „proiectil neidentificat”. Al patrulea test de armament in aceasta luna

Coreea de Nord a tras un „proiectil neidentificat”, a anuntat luni armata sud-coreeana, in ceea ce ar putea fi al patrulea test de armament din aceasta luna pentru tara comunista dotata cu arma nucleara, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat spre Marea de Est”, cunoscuta si sub numele de Marea Japoniei, au declarat sefii de stat-major interarme din Coreea de Sud, cu putin timp inainte de o confirmare din partea pazei de coasta japoneze.

„Coreea de Nord pare sa fi lansat o posibila racheta balistica”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al pazei de coasta japoneze, fara a oferi mai multe detalii despre traiectoria acesteia.

Vineri, Coreea de Nord a tras dintr-un tren doua rachete tactice ghidate. Phenianul a efectuat doua teste pe 5 si 11 ianuarie, pe care le-a anuntat ca fiind rachete hipersonice.

Ca raspuns la aceasta serie de teste, Statele Unite au anuntat noi sanctiuni saptamana trecuta, pe care Phenianul le-a calificat drept o „provocare”.

Coreea de Nord are „un drept legitim” la autoaparare, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe pentru agentia oficiala de presa KCNA.

In pofida sanctiunilor internationale, Phenianul si-a dublat eforturile de a-si moderniza armata, refuzand in acelasi timp sa raspunda apelurilor la negocieri lansate de Statele Unite.

Luna trecuta, la o reuniune a partidului de guvernamant din Coreea de Nord, liderul Kim Jong Un s-a angajat sa continue dezvoltarea capacitatilor militare.

Dialogul dintre Washington si Phenian ramane la un punct mort, iar Coreea de Nord a intrat intr-o blocada autoimpusa pentru a preveni contaminarea cu coronavirusul, lovind si mai mult economia sa deja saraca.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Linie de aparare” la granita cu Rusia. Letonia a inceput sa sape santuri anti-tanc si instaleaza „dinti de dragon”

Letonia a inceput sa sape santuri antitanc de-a lungul granitei sale cu Rusia si Belarus,…

O oră ago

Flamanzi: A luat foc un transformator electric pe baza de ulei. Sunt 1.000 de litri de ulei

Un transformator electric pe baza de ulei a luat foc, vineri, in orasul Flamanzi, au…

11 minute ago

Parteneriat pe 100 de ani intre UK si Ucraina. David Cameron a sosit la Kiev pentru a intari acordul, ce prevede aceasta intelegere istorica

In timpul vizitei sale la Kiev, ministrul britanic de Externe, David Cameron, a vorbit despre…

4 ore ago

Cosmarul unui sofer care trecea prin Valcea. Mai multi indivizi l-au atacat cu topoarele, i-au spart luneta si l-au urmarit cu carutele – Video

Un sofer a dat publicitatii imagini suprinse in timpul unui incident foarte violent in judetul…

2 ore ago

Conservatorii lui Rishi Sunak au suferit pierderi istorice in alegerile locale. Laburistii cer alegeri generale cat mai curand

Partidul Conservator, aflat la guvernare in Marea Britanie, a suferit pierderi grele in alegerile locale…

2 ore ago

Noi amenintari. Kremlinul considera „foarte periculoase” recentele comentarii ale lui Macron privind trimiterea de trupe pe teren

Vineri, Kremlinul a calificat drept "foarte periculoase" comentariile presedintelui francez Emmanuel Macron, care si-a reafirmat…

4 ore ago