Coreea de Nord a lansat o racheta cu raza lunga de actiune catre o tinta aflata la 1.500 de km. Reactia Pentagonului

externe

Testul cu racheta efectuat de catre Coreea de Nord in acest weekend reprezinta ”amenintari” pentru vecinii sai, a reactionat duminica Pentagonul, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Aceasta activitate subliniaza dezvoltarea continua de catre Coreea de Nord a programului sau nuclear si amenintarile pe care aceasta o reprezinta pentru vecinii sai si comunitatea internationala”, a indicat Pentagonul intr-un comunicat.

Coreea de Nord a efectuat tiruri pentru a testa o noua ”racheta de croaziera cu raza lunga de actiune” in weekend, primul test din luna martie, a anuntat luni agentia de presa nord-coreeana ACTC.

Rachetele, fotografiate de ACTC, au parcurs o traiectorie de 1.500 de kilometri, inainte de a-si atinge tinta, nespecificata de agentia de presa nord-coreeana, care face referire la ”arme strategice de mare importanta”.

Statele Unite „vor continua sa monitorizeze situatia si se vor consulta indeaproape cu aliatii si partenerii nostri”, se precizeaza intr-un comunicat al Comandamentului american pentru zona Indo-Pacific.

Puterea americana si-a reiterat angajamentul ”solid” de a apara Coreea de Sud si Japonia impotriva Phenianului. Aproape 28.500 de soldati americani sunt stationati in sudul peninsulei.

Mai multe rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului sa isi continue programele de arme nucleare si rachete balistice.

Dar, desi este afectata de numeroase sanctiuni internationale, Coreea de Nord si-a dezvoltat rapid capacitatile militare in ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare si a testat cu succes rachete balistice capabile sa atinga SUA, noteaza AFP.

Mai mult despre: ,

Comentarii: