Coreea de Nord a mai lansat patru rachete balistice ca raspuns la trimiterea bombardierelor americane B-1B

externe

Coreea de Nord a lansat, sambata, patru rachete balistice in mare, ca raspuns la trimiterea de catre SUA a doua bombardiere supersonice deasupra Coreei de Sud intr-o demonstratie de putere militara care a subliniat tensiunile in crestere in regiune, potrivit AP.

Comandamentul interarme din Coreea de Sud a declarat ca cele patru rachete cu raza scurta de actiune lansate dintr-o zona de pe coasta de vest a Coreei de Nord in jurul pranzului au zburat aproximativ 130 de kilometri.

In aceasta saptamana, Nordul a testat peste 30 de rachete, inclusiv o racheta balistica intercontinentala joi, care a declansat alerte de evacuare in nordul Japoniei si a mobilizat un numar mare de avioane de lupta pe teritoriul sau, intr-o reactie furioasa la exercitiul aerian comun Statele Unite – Coreea de Sud.

Armata sud-coreeana a declarat ca doua bombardiere B-1B s-au antrenat cu patru avioane de lupta americane F-16 si patru avioane sud-coreene F-35 in ultima zi a exercitiilor comune ale fortelor aeriene „Vigilant Storm”. Bombardierele nu au mai fost dislocate in Peninsula Coreeana din 2017. Exercitiul a implicat aproximativ 240 de avioane de lupta, inclusiv F-35 avansate din ambele tari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: