Coreea de Nord a piratat producatorii de cipuri din Coreea de Sud, afirma Seulul. Phenianul vrea sa fabrice semiconductori pentru programele sale de armament

externe

Kim Jong Un, anihilare, SUA, provocat

Hackeri nord-coreeni au atacat producatorii sud-coreeni de cipuri, potrivit agentiei de spionaj din Coreea de Sud, relateaza BBC.

Phenianul incearca sa fabrice semiconductori pentru programele sale de armament, sustine Serviciul National de Informatii (NIS).

Aceasta vine la o luna dupa ce presedintele Yoon Suk Yeol a avertizat ca Phenianul ar putea organiza provocari precum atacuri cibernetice pentru a interfera cu viitoarele alegeri.

„Coreea de Nord se pregateste sa isi produca proprii semiconductori avand in vedere dificultatile de procurare a acestora din cauza sanctiunilor”, a precizat NIS intr-un comunicat.

Acesta a adaugat ca eforturile Phenianului ar putea fi determinate de nevoia de a avea cipuri pentru programele sale de armament, inclusiv sateliti si rachete.

Coreea de Nord a patruns in decembrie si februarie in serverele a doua companii producatoare de cipuri, furand proiecte de produse si fotografii ale instalatiilor acestora, precizeaza NIS.

De asemenea, serviciul secret a avertizat si alte companii din industria producatoare de cipuri sa ia masuri de precautie impotriva atacurilor cibernetice.

Cu toate acestea, agentia de spionaj nu a mentionat numele firmelor afectate si nici nu a sugerat ca vecinii de la nord ar fi reusit sa obtina ceva de valoare.

NIS a declarat ca firmele din Coreea de Sud au fost o tinta cheie a hackerilor nord-coreeni inca de la sfarsitul anului trecut.

Aceasta crede ca hackerii au folosit o tehnica numita „living off the land”, care reduce la minimum codurile malitioase si foloseste instrumente legitime existente, instalate in servere, ceea ce face dificila detectarea cu ajutorul programelor de securitate.

Phenianul a negat intotdeauna implicarea in infractiuni cibernetice, dar Seulul a acuzat hackerii nord-coreeni de furtul unor sume mari de bani, adesea in criptomonede, pentru a finanta regimul si programul sau de arme nucleare.

Se estimeaza ca hackerii din Coreea de Nord au furat pana la 3 miliarde de dolari din 2016.

De asemenea, se crede ca efectueaza hacking-uri cu scopul de a fura secrete de stat, inclusiv detalii despre tehnologia avansata de armament.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: