Coreea de Nord, a patra runda de lansari de rachete in mai putin de o saptamana. Un nou tip de racheta a fost testata

externe

Coreea de Nord a anuntat ca a efectuat doua teste de rachete vineri, marcand a patra zi de lansari de rachete de catre Phenian in putin peste o saptamana, potrivit NHK.

Agentia de presa centrala coreeana de stat a anuntat sambata ca Administratia de rachete a tarii a efectuat ceea ce a numit „test de putere a focoaselor super-mari ale rachetelor de croaziera” si „test al unui tip nou de rachete antiaeriene”. Testele au avut loc in Marea Galbena, care se afla in partea de vest a Peninsulei Coreene.

Aceasta a fost cea de-a patra lansare de rachete a Coreei de Nord dupa 24 ianuarie. Testele s-au concentrat pe rachete cu focoase nucleare tactice care pot zbura la altitudine joasa pe distante lungi.

Fotografiile publicate de agentie arata o racheta cu cap rotund vopsita in alb urcand si lovind apoi o structura de pe coasta.

Racheta pare diferita de rachetele de croaziera conventionale ale Coreei de Nord, posibil legate de dezvoltarea unui model nou sau modificat.
Agentia de presa a spus ca testele fac parte din activitatile Administratiei de rachete pentru dezvoltarea rapida a tehnologiilor pentru sisteme de arme de tip nou.

Expertii spun ca armele sunt concepute pentru a ataca armata sud-coreeana, fortele americane din Coreea de Sud si bazele militare americane din Japonia. Ei spun ca Nordul va continua probabil sa testeze rachete pentru a dezvolta in continuare tehnologii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: