Coreea de Nord a tras inca o salva de rachete. Phenianul isi inmulteste ingrijorator actiunile agresive

externe

Kim Jong Un

Coreea de Nord a tras mai multe rachete de croaziera in apele din largul coastei sale estice, a anuntat duminica armata sud-coreeana.

In ultimele luni, statul comunist inarmat nuclear a testat in mod repetat rachete, sporind tensiunea regionala, mentioneaza BBC.

Lansarile de duminica au avut loc in apropierea portului Sinpo. Nici numarul si nici tipul de rachete nu sunt inca clare.

Miercuri, Coreea de Nord a testat o noua racheta de croaziera strategica numita Pulhwasal-3-31, potrivit agentiei sud-coreene de stiri Yonhap.

Raportand noua lansare, care a avut loc la ora 08:00 (23:00 GMT sambata), Statul Major Intrunit (JCS) al Coreei de Sud a declarat ca „armata noastra s-a coordonat indeaproape cu Statele Unite pentru a monitoriza semnele suplimentare ale provocarilor Coreei de Nord”.

In ultimele luni, liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost din ce in ce mai agresiv in actiuni si discurs, punand capat mai multor acorduri care vizau mentinerea pacii si intensificand actiunile militare.

Phenian a avut un test al unei noi rachete cu combustibil solid si cu dronele sale de atac subacvatic, care se presupune ca pot transporta o arma nucleara,  la inceputul lunii ianuarie.

Acestea urmeaza dupa doi ani de lansari de rachete si de dezvoltare de arme aproape lunar, incalcand in mod flagrant sanctiunile ONU.

La inceputul acestei luni, Kim Jong Un a declarat ca fostul obiectiv de baza al reunificarii cu Coreea de Sud a luat sfarsit, desemnand Sudul drept „principalul inamic”.

Acest lucru a condus la ingrijorari ca Coreea de Nord se pregateste de razboi.

Presedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat in aceasta luna cabinetului sau ca, daca Nordul va efectua o provocare, Sudul „va riposta de mai multe ori mai puternic”, subliniind „capacitatile de raspuns coplesitoare” ale armatei sud-coreene.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: