Coreea de Nord anunta ca va raspunde amenintarilor SUA si ale aliatilor cu aceeasi moneda

externe

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat sa contracareze amenintarile nucleare ale SUA cu arme nucleare in timp ce inspecta un test al noii rachete balistice intercontinentale (ICBM) a tarii, a declarat sambata presa de stat KCNA citata de Reuters.

Coreea de Nord a testat, vineri, o racheta balistica intercontinantala Hwasong-17, la o zi dupa ce a avertizat cu privire la „raspunsuri militare mai aspre” la faptul ca Washingtonul si-a consolidat prezenta de securitate regionala, inclusiv activele nucleare.

Aflat pentru prima data la fata locului impreuna cu fiica sa, a carei existenta nu fusese confirmata public, Kim a spus ca amenintarile din partea Statelor Unite si a aliatilor sai care duc o politica ostila au determinat tara „sa accelereze substantial consolidarea descurajarii nucleare coplesitoare”.

„Kim Jong Un a declarat solemn ca, in cazul in care inamicii continua sa reprezinte amenintari… partidul si guvernul nostru vor reactiona cu hotarare la arme nucleare cu arme nucleare si la confruntarea totala cu o confruntare totala”, a spus agentia oficiala de presa KCNA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: